PREMOŽENJE

Na bankomatu doživel šok

Natisni1
Zaposleni je bil šokiran, ko je na bankomatu prejel izpis o stanju na računu.

Iz Avstralije poročajo o nenavadnem dogodku: zaposleni v državni upravi je namreč ugotovil, da so mu na račun nakazali kar 100-krat višjo plačo. Namesto 5.000 avstralskih dolarjev (3.140 evrov) je prejel 500.000 (314.000 evrov), poročajo tuji mediji.

Moški je presenečenje doživel na bankomatu. Takoj je vedel, da gre za napako, ki jo mora nemudoma prijaviti.  

V roku štirih tednov je razliko vrnil delodajalcu. Ker živi na podeželju, je organiziral pot do mesta, kjer ima sedež uprava, v kateri je zaposlen. Tam je moral podpisati dokument, da je bila pri izplačilu storjena napaka in da želi razliko vrniti delodajalcu. 

Slednji so poiskali tudi razlog, ki je privedel do tako velike napake. Šlo naj bi za človeško napako: zaposleni v finančnem oddelku je namreč narobe vpisal znesek. Čeprav ga je sistem opozoril, da gre za nenavadno vsoto, pa se zaposleni ni odzval in svoje napake ni popravil. 

PREBERI ŠE
Delodajalec mu je nakazal 100-kratnik plače. On je molčal in vse zapravil v treh tednih!

Ni prvič

Zanimivo je, da so od sredine 2017 do začetka 2018 v avstralski državni upravi zaznali kar 743 primerov napačno nakazanih plač. Skupna vsota, ki bi morala biti vrnjena, znaša 1,6 milijona avstralskih dolarjev (več kot milijon evrov). A do sedaj je vrnjenih le 767.000 dolarjev (482.000 evrov). 

Največ primerov so zaznali na ministrstvu za zdravje, šolstvo in na ministrstvu za notranje zadeve. 

KOMENTARJI (1)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
RamzesII 28.08.2018, 14:00:54
Kaj precej enakih napak in morda so vmes tudi \'napake\' določenim osebam.