22.01.2017
LJ
/ -9°

Glavni dobitek narasel na 1,3 milijarde dolarjev

Statistične možnosti za osvojitev glavne nagrade Powerball so nekje ena proti 300 milijonov, kar pa ljudi ne zaustavi pred kupovanjem srečk in sanjami o zapravljanju.

Powerball
Glavni dobitek ameriške loterije Powerball je narasel na 1,3 milijarde dolarjev. (Foto: AP)
Powerball
Gneča pred vplačilom (Foto: AP)
Po sobotnem žrebanju je bilo razdeljenih 19 milijonov dolarjev (17,5 milijona evrov) manjših nagrad v vrednosti do dveh milijonov dolarjev (1,8 milijona evrov).

Ker po sobotnem žrebanju ni bilo zmagovalca, se je nagrada za glavni dobitek ameriške loterije Powerball povečala z 900 milijonov (830 milijonov evrov) na 1,3 milijarde dolarjev (1,20 milijarde evrov).

Zmagovalec mora zadeti kombinacijo petih številk od ena do 61, obenem pa še posebno številko od ena do 26, ki se imenuje powerball. Tokrat bo dobil okrog 400 milijonov dolarjev (370 milijonov evrov), ker ostalo poberejo takse, davki in plačilo prodajalcu srečke.

Večina zmagovalcev loterije se drži pregovora "bolje vrabec v roki kot golob na strehi" in tokratni zmagovalec se bo najverjetneje odločil za izplačilo enkratnega zneska.

Powerball se igra v 44 zveznih državah ZDA, prestolnici Washington, na Deviških otokih in v Portoriku ter poteka 13 let. Doslej je največ zmagovalcev (16) prišlo iz Pensilvanije.

Večina dobitnikov velikih loterijskih nagrad sicer spet obuboža v zelo kratkem času, ker niso navajeni tako velikih vsot.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes