PREMOŽENJE

Ima milijarde in je drugi najbogatejši Zemljan: skrbi za kokoši, kosilo poje v menzi podjetja ...

Natisni3
Jeff Bezos se je le kratek čas veselil prvega mesta na lestvici najbogatejših. Nato pa je le kratek čas kraljeval na drugem mestu. Ta moški ga je izrinil, tako da je Bezos v zelo kratkem času padel na tretje mesto.

Zdaj je na drugem mestu lastnik španskega modnega imperija Inditex Amancio, v sklopu katerega deluje tudi Zara, Amancio Ortega. V javnosti se zelo redko pojavlja, pa tudi če se, je skoraj neopazen. Gre za starejšega moškega, ki se oblači in obnaša tako kot vsi drugi v njegovih letih. Le s to razliko, da je "vreden" 85,5 milijard ameriških dolarjev. 

Ima to srečo, da se lahko neopaženo sprehaja po ulicah Španije. To pa je tudi njegova volja, saj je vedno skrbel za svojo zasebnost in se ni javno izpostavljal. Skrbel je za posel, ne pa za ekscese. 

Spletna stran Business Insider poroča tudi, da je skoraj nemogoče priti do intervjuja z njim ter da je imelo v vseh teh letih le nekaj novinarjev srečo, da ga prepriča v pogovor. Zaro je Ortega skupaj s soprogo ustanovil leta 1975. Leta 1986 sta se ločila, umrla pa je 2013, stara komaj 69 let. Vse do smrti je bila najbogatejša ženska v Španiji. 

Ortega živi daleč od objektivov, na svojem posestvu, kjer ima tudi živali. Skrbi za konje, kokoši in koze. 

Ob zelo redkih primerih, ko je bil prisoten na kakšnih javnih dogodkih, so vsi opazli, da se ne oblači v oblačila svojih blagovnih znamk. Šlo je za srajce in obleke, za katere modni strokovnjaki niso znali ugotoviti, kateri modni ustvarjalec jih je ustvaril. Najverjetneje zato, ker so bile običajne obleke, ki jih nosimo vsi smrtniki?

Vsak dan naj bi šel v isti lokal na kavo, kosilo pa naj bi jedel v menzi podjetja, kjer se zberejo vsi zaposleni. 

Enkrat je izjavil, da ne mara počitnic in da ne hodi na dopust, saj ima svoje delo preveč rad. Vozil na bi Audi A8 luxury sedan. 

Znan je tudi po tem, da rad pomaga. En primer je iz leta 2012, ko je španski Karitas obnemel ob donaciji - od Ortege so namreč prejeli 20 milijonov evrov. 

Amancio Ortega
Amancio OrtegaFOTO: You Tube

 

KOMENTARJI (3)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
nevica 07.08.2017, 3:07:59
Končno normalen človek.
heartbreaker 07.08.2017, 2:26:26
tale je pa ful podoben umnu igralcu Edwardu...pozabla priimek.
heartbreaker 07.08.2017, 10:33:45
Ed Asner