18.01.2017
LJ
/ -3°

Lovec na zaklade tudi po dveh letih pripora noče razkriti, kje je zlato

Tommy Thompson je že dve leti v priporu, ker vztrajno zavrača zahtevo sodnika, da pove, kam je skril zaklad, ki ga je dvignil z dna Atlantskega oceana pri obali Južne Karoline.

Tommy Thompson iz Ohia že dve leti sedi v priporu v Columbusu, ker vztrajno zavrača zahtevo sodnika, da pove, kam je skril zaklad, ki ga je pred skoraj 30 leti dvignil z dna Atlantskega oceana pri obali Južne Karoline.

Tommy Thompson
Tommy Thompson (Foto: AP)

Precej zaklada je že šlo, saj je Thompson na begu pred upniki vse od leta 1989. Takrat ga je 160 vlagateljev v operacijo dviga za okrog 400 milijonov dolarjev zlata s potopljenega parnika Central America obtožilo, da jih je povlekel za nos in pobral zlato ter ga nekam skril. Ladja se je potopila v orkanu leta 1857, pri čemer je umrlo 425 ljudi.

Thompson, ki je po izobrazbi inženir, je izdelal podmornico z imenom "Nemo" ter z njo 2,4 kilometra pod površino oceana odkril razbitino in zlato. Z zlatimi palicami in kovanci, ki jih je Nemo spravil na površje je našel vlagatelje za rešitev preostalega zlata in vlagatelji trdijo, da je zlato pobral in pobegnil. Šele leta 2012 je zvezni sodnik izdal nalog za njegovo aretacijo in začel se je lov, ki je trajal do januarja 2015. Preiskovalci so mu prišli na sled na Floridi, kjer je živel s svojim dekletom, vendar so odkrili le papirnate ovoje za svežnje bankovcev.

Na koncu so ga izsledili s pomočjo nadzora nad dekletom, ki se je prijavila v drag hotel v West Palm Beachu. Po aretaciji je sprva privolil, da razkrije lokacijo preostanka zaklada nekje v Belizeju, vendar si je potem premislil in še vedno molči. Ta molk je zelo drag, saj mu je sodnik za vsak dan odmeril kazen 1000 dolarjev.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
 
ecnarf 16.12.2016 19:06:31
prov je da ne pove
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali pri iskanju zaposlitve uporabljate družbena omrežja?

calculate
glossary
indexes
indexes