19.02.2017
LJ
/ 3°

Nasveti nekoč revnega milijonarja, ki vam bodo spremenili življenje

Ustanovitelj Microsofta Bill Gates je nekoč dejal: "Niste vi krivi, če ste se rodili revni. Ste pa odgovorni, če ste umrli revni." Resnica o bogataših in revnih, ki bi vam lahko spremenila življenje.

Kolumnist Business Insiderja Daniel Ally je bil v življenju reven in bogat. Že kot siromašen otrok je vedel, da si želi biti bogat, in svoj prvi milijon je zaslužil pri 24 letih. A šele po nekaj velikih finančnih izgubah se je naučil, kako zadržati bogastvo.

 

 

www.danielally.com

Objavil/a Daniel Ally dne 27. junij 2014

 

Najbolj mu je koristilo, ko je končno spoznal razlike v razmišljanju med bogatimi in revnimi. Po njegovih besedah siromašni stalno dvomijo. "Spomnim se prijatelja, ki je kot avtomehanik vedno skušal ogoljufati stranko, prepričan, da bodo v nasprotnem primeru ogoljufali njega." Bogati po drugi strani zaupajo in bolj verjamejo ljudem, ki so jih komaj spoznali.

Po njegovih izkušnjah revni večinoma iščejo napake. "Osredotočajo se na probleme, namesto da bi iskali rešitve. Večkrat krivijo okolico, službo, vreme, vlado, da lahko opravičujejo razloge za svojo revščino." Bogati razumejo, da se vse dogaja z razlogom. Nikoli ne pustijo stvarem teči svoj tok, vedno aktivno vplivajo na razvoj dogodkov.

Revni si večkrat ustvarijo sliko, ki ni nujno realna. Na primer: če bodo želeli stopiti v stik z nekom, bodo predvidevali, da nima časa zanje. Zato bodo obupali še pred poskusom in nikoli ne bodo dosegli cilja. Veliko bogatih bi se po drugi strani vprašalo: "Kaj če bi poslal pismo predsedniku. Bi mi odgovoril?" Zavedajo se namreč, da niso pomembni odgovori, je pa pomembno spraševati in poskusiti.

Revni govorijo "oni" in "njim", bogati rečejo "mi". Lažje je obogateti, če vložite v nekaj, kar verjamete, se lahko poistovetite. Siromašni bodo tudi večkrat kupili stvar, ki je sploh ne potrebujejo, če bo le dovolj poceni. Na razprodajah bodo kupili oblačila, ki jih sploh ne potrebujejo ali jim niti niso všeč, nato pa se bodo hvalili, koliko so prihranili. Bogati po drugi strani ne iščejo najcenejše, temveč najboljšo možnost. Kupujejo kakovostne stvari in nikoli ne plačajo za nekaj nekoristnega.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 7
Mejduš 01.01.2016 13:48:30
Sigurno znjemu ni kar bi moralo biti sej zaradi takšnih se revščina kopičiti,takšen kot je talufter brez srca gabi morali skoz filter spostiti in bi videli če ni dovol je treba ga večkrat in bo normalen pa tudi majn revežev.
extradeluxe 31.12.2015 11:11:00
jas sem pisal Bill Gatesu, če mi odstopi milion dolarjev in so mi dejansko odpisali iz njegove pisarne. Miliona mi sicer niso dali, pač pa razlago komu ga lahko eventuelno dajo...Pošteno.
 
U4 31.12.2015 10:58:00
Še to je pozabil povedati, da če si nekaj zelo želiš, bo to tudi dosegel. Buče ameriške ali kdove kakšne.
 
LOPOVEpredZID 31.12.2015 10:51:48
Zanimivo, kako siti vedno dajejo nasvete lačnim.
 
enakostzavse 31.12.2015 10:46:52
Star recept , da postaneš bogat, pravi, da moraš garat in garat, varčevat zasluženo in na koncu ti mora umrli stric zapustit veliko erbijo. In voala, si kar naenkrat bogat.
LOPOVEpredZID 31.12.2015 10:53:25
poznam kar nekaj ljudi, ki čakajo, da jim starši umrejo in bodo imeli premoženje....imajo že cel plan kako bo šla prodaja, in kako bodo zapravljali premoženje staršev.
bgko 31.12.2015 15:38:59
In kaj je s tem narobe, v kolikor ta oseba ne misli imeti otrok? Naj nese hiše v grob?
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Bi sprejeli delo, zaradi katerega bi se vozili na drugi konec Slovenije?

calculate
glossary
indexes
indexes