21.01.2017
LJ
/ -11°

'Podjetje bo moralo na zahtevo zaposlenega pojasniti, na podlagi katerih kriterijev je bil plačan'

Nemčija želi zmanjšati plačni razkorak med moškimi in ženskami. In kako se je tega lotila? Kar s konkretnimi predlogi. Kaj vse bodo morala po novem početi podjetja in kakšne nove pravice bodo imeli zaposleni?

Nemška vlada je potrdila zakonodajni predlog, po katerem bi morala večja podjetja objavljati več podatkov o izplačilih svojih moških in ženskih zaposlenih. S tem želi zmanjšati razkorak v plačah med spoloma.

Po predlogu bi morala podjetja z več kot 200 zaposlenimi na zahtevo zaposlenega pojasniti, na podlagi katerih kriterijev je bil plačan.

Podjetja z več kot 500 zaposlenimi bi morala poleg tega redno poročati o strukturi plač, da bi pokazala, da spoštujejo pravila glede enakopravnosti.

'Trenutni plačni razkorak med spoloma v višini 21 odstotkov je krivičen'

Nemška ministrica za družino, starejše, ženske in mlade Manuela Schwesig je zadovoljna, da so po več mesecih pogajanj prišli do zakonskega predloga. Trenutni plačni razkorak med spoloma v višini 21 odstotkov je po njenih besedah krivičen. "Zato potrebujemo ta zakon. Pomeni preboj," je dejala ministrica.

Pravico do informacij glede izplačil bo imelo po njenih pojasnilih 14 milijonov zaposlenih, v enaki meri žensk in moških. Ministrica je prepričana, da bo prišlo do sprememb v podjetniški kulturi.

Kvote že obstajajo za vodilna mesta v podjetjih

Razlika
(Foto: Thinkstock)

Nemčija je sicer z letom 2016 uvedla ženske kvote na vodilnih mestih v podjetjih - v nadzornih svetih okoli največjih podjetij mora sedeti najmanj 30 odstotkov žensk, še 3500 podjetij pa je moralo sprejeti zavezujoče cilje za zvišanje deleža žensk v upravah, nadzornih svetih in na najvišjih dveh vodstvenih ravneh.

Plačni razkorak v Nemčiji, kjer imajo ženske v povprečju 21 odstotkov nižjo plačo kot moški, je višji, kot znaša evropsko povprečje, ki je bilo v letu 2015 pri 16,5 odstotka. Razlog za razkorak v Nemčiji je deloma v tem, da ženske pogosteje delajo na slabše plačanih delovnih mestih ali s skrajšanim delovnim časom.

Razkorak v plačilu med ženskami in moškimi z enakimi kvalifikacijami na enakem delovnem mestu v Nemčiji znaša sedem odstotkov. 

 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes