18.01.2017
LJ
/ -3°

Prababica zadela milijone: 'Denar mi ne pomeni veliko'. Želi si le eno stvar ...

Skromna prababica je na avtomatu preverila, ali je bila njena srečka dobitna. Sprva je na ekranu videla 15, nato 500 dolarjev. Zmedena je za pomoč prosila prodajalko.

Šele v poznih šestdesetih se je Lois Olsen preselila v novo hišo v Alberti, v kateri je imela prvič vodovod in telefon. Ko je danes 80-letna prababica na loteriji zadela 50 milijonov dolarjev (47 milijonov evrov), je bila šokirana.

Za velik dobitek je izvedela v svojem lokalnem supermarketu, kjer je na avtomatu preverila, ali je bila njena srečka dobitna. Najprej je na ekranu videla 15, nato 500 dolarjev. Ker nikakor ni mogla verjeti pravemu znesku, je uslužbenki dejala, da verjetno nekaj ni v redu. A trgovka ji je dejala, da ne gre za napako, da je res postala milijonarka. "Začela sem se tresti. Nisem imela besed. Vzela sem nakupljeno in odšla iz trgovine," je dejala.

Denar mi nič ne pomeni. Preživela sem težke čase. Zdaj pa mi bo morda lažje.
Lois Olsen

Nima velikih načrtov, kako porabiti denar. Zase želi le nov avtomobil, da bi ga zamenjala za 11 let starega. Kupiti namerava enoprostorca, da bi lažje vstopala vanj in izstopala iz njega. Pomagala bo tudi svojim trem otrokom, devetim vnukom in osmim pravnukom. "Denar bo prav prišel moji družini. Jaz ga ne potrebujem, prestara sem. Vesela bi bila, če bi na loteriji zadela pred 20, 30 leti," je dejala.

Sama ga torej, kot pravi, ne potrebuje. "Ne vem koliko let sem molzla krave. Zelo pozno smo dobili robota za molžo. Imeli smo prašiče, kokoši, purane ... Trdo smo delali," je opisala svoje življenje. Poudarila je, da ji denar nič ne pomeni, a da se hkrati zaveda, da ji bo zdaj morda lažje.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
Garrett 12.12.2016 10:47:41
Bo kupla nov avto, da ko bo povzročla nesrečo pr teh letih ne bo umrla, za razliko od onega drugega, ki se bo zaletel v njo (ali ona v njega...) ... mogl bi ji izpit vzet ne pa da si nov avto kupi!
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali pri iskanju zaposlitve uporabljate družbena omrežja?

calculate
glossary
indexes
indexes