16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Otroci Michaela Jacksona si bodo razdelili 1,2 milijarde evrov

Otroci pokojnega popzvezdnika Michaela Jacksona bodo postali milijonarji, vendar bodo morali prej dopolniti 30 let. Najstarejši sin Prince bo moral čakati do leta 2027.

Leta 1985 je Michael Jackson za 37 milijonov evrov kupil delež glasbene založbe Sony/ATV. Zdaj so ga prodali za 675 milijonov evrov. Sony ima po novem ekskluzivno pravico nad pesmimi Beatlesov, Boba Dylana, Eminema, Taylor Swift in številnimi drugimi.

Prince, Paris in Blanket Jackson
Prince, Paris in Blanket Jackson (Foto: AP)

Nujni dediči so njegova mati Katherine in njegovi trije otroci, Prince, Paris in Blanket, ki pa zaradi želje očeta ne bodo dobili denarja do dopolnjenega 30. leta. Takrat bodo dobili tretjino pripadajočega deleža, polovico čez pet let, celoto pa na 40. rojstni dan. Najstarejši Prince bo moral čakati do leta 2027.

Izvršitelja oporoke John Branca in John McClain sta od smrti popzvezdnika trdo delala za poplačilo davkov in dolgov v višini 270 milijonov evrov. Denar od prodaje je na banki, kjer mu "delajo družbo" zaslužki od filmov, računalniških igric in avtorskih pravic. Z licencami in avtorskimi pravicami bi lahko vsako leto zaslužil še dodatnih 90 milijonov evrov; po nekaterih ocenah si bodo Jacksonovi dediči na koncu razdelili 1,2 milijarde evrov.

A milijonarji so zdaj le na papirju, saj je njihov oče želel, da okusijo življenje, se izšolajo, morda ustanovijo podjetje. Sicer pa že zdaj dobijo 72.000 evrov mesečne žepnine in živijo lepo življenje.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes