21.01.2017
LJ
/ -11°

Lastnik Alibabe razkril, zakaj ste revni

Lastnik Alibabe Jack Ma je izlil svojo dušo: milijarder je razložil, zakaj revni večinoma ostajajo revni. "Revni ne uspejo zaradi enega skupnega dejstva: celo njihovo življenje je na čakanju!"

Lastnik kitajskega spletnega velikana Alibaba Jack Ma je prepričan, da so revni največkrat sami krivi za svojo situacijo. "Če jim kaj podarite zastonj, so prepričani, da gre za past. Če jim rečete, da gre za investicijo, so prepričani, da ne bodo zaslužili. Če jim predlagate, naj vložijo, bodo dejali, da nimajo denarja."

Jack Ma
Jack Ma (Foto: AP)

"Ob predlogu, naj poskusijo kaj novega, odgovorijo, da nimajo izkušenj. Če jim rečete, da opravljajo popolnoma normalno delo, vam odgovorijo, da je težko. Če jim svetujete, naj odprejo svojo trgovino, se bodo pritoževali, da nimajo svobode. Če jim predlagate, naj ustanovijo podjetje, vam bodo rekli, da niso dovolj strokovno podkovani."

"Revni za vse vprašajo Google in poslušajo nasvete prijateljev, ki so tako nevedni kot oni sami. Razmišljajo več kot univerzitetni profesor, ampak delajo manj od slepega človeka. Samo vprašajte jih, kaj delajo, pa vam ne bodo znali odgovoriti."

Za izboljšanje stanja svetuje premik z ničelne točke. "Preidite od besed k dejanjem. Po razmisleku je treba nekaj storiti. Revni ne uspejo zaradi enega skupnega dejstva: celo njihovo življenje je na čakanju!"

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes