16.01.2017
LJ
-0° / -6°

S tem trikom lahko obogatite

Res je, ni enostavno obogateti. Če bi bilo, bi imeli prav vsi milijone. A z majhnim trikom lahko obogatite, samo če počnete nekaj, kar večina ne. Pa srečno!

Priročniki z nasveti, kako obogateti, so si zelo podobni. Učijo, da morate slediti navodilom in že kupujete razkošno vilo na morju. Vsi pa priznavajo, da bogastvo ne pride čez noč, razen če ga ne zadeneš na loteriji ali podeduješ.

Knjiga "Avtomatski milijonar" je drugačna. Njen avtor David Bach svetuje, da je treba najprej spremeniti odnos do denarja, da bi sčasoma obogateli. Opisuje pot do uspeha družine Mclntyre, ki je na začetku naredila nekaj, kar večina stori na koncu.

Zadovoljstvo
Najprej poskrbite zase in nato za druge. (Foto: Thinkstock)

Ko je spoznal Jima McIntyrea, je imel 52-letnik dovolj prihrankov za upokojitev, čeprav nikoli v življenju ni letno zaslužil več kot 40.000 dolarjev (36.800 evrov). Ne, ni zadel na loteriji in ni podedoval bogastva. Prav tako ni oropal banke.

Imel pa je skrivnost. "Večina misli, da mora ob prejemu plače plačati vse račune, in šele nato dati nekaj denarja na stran, če sploh kaj ostane. V resnici bi moralo biti ravno obratno. Najprej bi morali dati nekaj denarja za svoje prihranke, šele nato pa bi morali plačati drugim," je zapisano v knjigi.

S soprogo jima sprva ni bilo lahko. Kmalu pa sta je z majhnimi odrekanji postalo lažje in nista več pogrešala denarja, ki sta ga dajala na stran. Njegovega nauka se je začel držati tudi McIntyree, ki je sčasoma prihranil 20 odstotkov prihodkov. Denar se je kmalu začel kopičiti in danes ima lepe prihranke.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes