19.02.2017
LJ
/ 3°

Srečke kupujejo bolj kot hrano

Glavni dobitek ameriške loterije Powerball je že 1,5 milijarde dolarjev. Prebivalci redkih zveznih držav, kjer igra ne poteka, prečkajo meje, srečke kupujejo tudi Kanadčani in Mehičani.

Znesek glavnega dobitka ameriške loterijske igre Powerball se je do torka zvečer povzpel na 1,5 milijarde dolarjev, do nocojšnjega žrebanja pa bo še višji, saj ljudje srečke kupujejo bolj kot hrano. 

Powerball
Zmagovalec sicer ne bo dobil 1,5 milijarde dolarjev, ampak v enkratnem znesku "le" 930 milijonov pred davki. (Foto: AP)

V igri Powerball niso razdelili glavnega dobitka vse od lanskega novembra in od takrat je po 18 žrebanjih znesek narasel na rekordnega. Nekateri kioski in trgovine, kjer prodajajo srečke, imajo tehnične težave, saj so elektronski reklamni panoji za oglaševanje glavne nagrade prirejeni le za trimestne številke in namesto 1,5 milijarde oglašujejo 999 milijonov dolarjev.

Zvezne države Alabama, Misisipi, Nevada in Utah niso vključene v igro in njihovi prebivalci obiskujejo sosednje države. Kratko so tokrat potegnili prebivalci Havajev, kjer igre Powerball prav tako ni. Ker je do zahodne obale celinskega dela ZDA kar precej Tihega oceana, si pot po srečko lahko privoščijo le bogati, ki je niti ne potrebujejo.

Zmagovalec sicer ne bo dobil 1,5 milijarde dolarjev, ampak v enkratnem znesku "le" 930 milijonov pred davki. Ne glede pa gre za znesek, ki ga bo težko zapraviti do konca življenja, čeprav ni nemogoče. Raziskave kažejo, da večina instantnih bogatašev ostane brez vsega v treh do petih letih po osvojitvi velike loterijske nagrade. Vendar pa kupci o tem ne razmišljajo, ampak sanjajo, kaj vse bodo kupili.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Bi sprejeli delo, zaradi katerega bi se vozili na drugi konec Slovenije?

calculate
glossary
indexes
indexes