21.02.2017
LJ
10° / 4°

Ste dvigovali na bankomatu? Potem nujno preberite!

Nepridipravi na delu: bankomat na Celovški v Ljubljani so opremili s skimming napravo. Dvige so opravljali na Jamajki in v Indoneziji, škode je za 800 evrov.

Fotogalerija (3)

  • Reža na bankomatu - 1
  • Reža na bankomatu - 2
  • Reža na bankomatu - 3

Policisti iščejo nepridiprave, ki so med 28. in 29. novembrom na bankomatu na Celovški cesti 106 v Ljubljani, namestili skimming napravo. S skeniranih kartic so šestkrat dvignili na območju Jamajke in Indonezije, še 20-krat so poskusili. Škoda znaša okoli 800 evrov. Naprave niso zasegli, prav tako nimajo informacij, da bi bila nameščena še na kakšnem drugem bankomatu.

Bralka je medtem sporočila, da so jo poklicali iz Abanke, ki upravlja z bankomatom na Celovški 106. Predlagali so ji blokado kartice in izdajo nove na njihove stroške. Na Abanki so potrdili, da so bile na dveh njihovih bankomatih in na bankomatih drugih bank snemalne naprave. "V Abanki vsako prijavo suma zlorabe bankomatov obravnavamo resno in takoj zaščitimo naše stranke, tako da v najkrajšem možnem času onemogočimo nadaljnjo uporabo njihove bančne kartice in posledično nadaljnje morebitno finančno povzročanje škode."

Policisti znova pozivajo vse, naj pri dvigovanju gotovine na bankomatih tako doma kot tudi v tujini dosledno zakrivajo tipkanje osebne PIN kode. Prav tako pa naj bodo pozorni na nenavadno nameščene elemente na bankomatih, ki tja ne sodijo. Takšna opažanja naj nemudoma sporočijo banki ali na telefonsko številko 113.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
 
BŠK 12.01.2016 19:48:34
GTAjevka razsaja in bankomate prazni...
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Vas je strah, da se ne boste znali prilagoditi digitalizaciji in da boste ostali brez dela?

calculate
glossary
indexes
indexes