16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Najmlajša milijarderka na svetu ima mračno skrivnost

Norvežanka Alexandra Andersen: njeno ime je na Forbsovem seznamu najbogatejših, čeprav ima 19 let. Za njenim ogromnim bogastvom pa se skriva mračna skrivnost.

Alexandri Andersen ni uspelo v Silicijevi dolini in ni močno zaželena hollywoodska zvezdnica. Ne, bogata je, ker je podedovala 1,1 milijarde evrov družinskega denarja.

Številni ji očitajo, da ima v rokah krvav denar s plantaž tobaka, na katerih so delali otroci. Njen oče Johan je leta 2005 sicer prodal podjetje "zaradi moralnih razlogov" za 460 milijonov evrov, ampak kljub pozivom ustanovitelja Microsofta Billa Gatesa ni daroval denarja v dobrodelne namene. Sporočil mu je, da bo obdržal bogastvo, če mu je všeč ali ne, in niso ga ganili komentarji, da je njegovo podjetje "krivo za smrt in trpljenje". Poudaril je, da ne razmišlja o tem, "tako kot ne tisti, ki so na finančnem ministrstvu pobrali davke od mojih poslov".

Alexandra medtem ne razmišlja preveč o družinskem poslu. Raje se ukvarja s konji, ki so njena velika ljubezen. Je poklicna dresurna jahačica, potomka ultra bogate družine. Njen praprapradedek je leta 1849 ustanovil podjetje, ki je pozneje postalo vodilno tobačno na Norveškem. Prodali so ga pred 11 leti, prej pa pametno vlagali denar v nepremičnine, delnice, investicijske sklade.

 

A walk in the woods today with Massimo

A photo posted by Alexandra (@alexandraandresen) on

Njen oče je leta 2007 prenesel 80 odstotkov delnic lastnega podjetja Ferd Holding na svoje hčerke - Alexandra ima leto starejšo sestro Katharino. Vseeno je med njunim študijem zahteval, da se vozita v rabljenih avtomobilih, seveda prestižnih znamk. "Pravzaprav ves čas varčujem," je zatrdila Alexandra. "Varčujem, ko dobim žepnino, prihranim denarne nagrade od tekmovanj in denar, ki ga dobim za rojstni dan."  

Na Forbsovem seznamu 1810 najbogatejših je na 1476. mestu. Njena sestra Katharina je druga najmlajša na seznamu. Zanimivo, Norvežan je tudi tretji najmlajši na seznamu - 22-letni Gustav Magnar. Morda ni niti naključje, saj v skandinavskih kulturah družinsko bogastvo večinoma prej kot v drugih državah prenesejo na mlajše generacije, da bi mlade vključili v družinski posel, pa tudi zaradi davčnih olajšav.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 5
 
Mismosprememba 21.03.2016 10:57:57
Denar je iluzija in sredstvo s katerim nas manipulirajo in vladajo.Prišel bo čas brez denarja.Najprej je potrebno razumeti.
ni_mi_vse_eno 16.03.2016 13:50:02
Naš denar je potiskan list papirja, ne predstavlja vrednosti, če cel svet ne gara za nas. Zakaj mislite, je NATO napadel Libijo? Zato, ker je EU bila dolžna miljarde za nafto, za katero je Gadafi zahteval zlato. Ceneje ga je bilo ubiti, kot plačati. Kdo nam šiva oblačila? Kdo nam sestavlja mobitele? Poučite se, saj imate internet. Bomo delili naše bogastvo z revnimi? Bomo dopuščali, da otroci umirajo od lakote? Ustanovimo raje Unicef, da bo denar "spokorjencev" romal v naše roke za nakup najprestižnejših vil in posesti po svetu, le kakšnih 10% bomo dali za revne.
 
s6t6n6s 16.03.2016 13:38:48
jest mam tud zdej kr naenkrat rd konje:) haha
 
derus 16.03.2016 12:20:54
dobra je mala...
SonyGirl 16.03.2016 12:03:44
Dnar ne smrdi.
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes