16.01.2017
LJ
-0° / -6°

VIDEO: To se v resnici zgodi, ko odgovorite na pismo iz Nigerije

Ste se kdaj vprašali, kaj bi bilo, če bi odgovorili na poslovne ponudbe nigerijskih bogatašev? Britanski komedijant James Veitch je odgovoril in na njegovo srečo je vse izpadlo blazno smešno.

Solomon Oddenkoh je komedijantu Jamesu Veitchu ponudil edinstveno poslovno priložnost - trgovanje z zlatom. Predlagal je, da bi mu za začetek poslal 25 kilogramov zlata v vrednosti 2,2 milijona evrov za prodajo in mu obljubil 10 odstotkov zaslužka.

A Veitch ga je takoj pozval, naj raje trgujeta na veliko, in ga vprašal, koliko zlata ima. "Ni važno, koliko ga imam, pomembna je tvoja sposobnost," mu je dogovoril pošiljatelj. Nato se dogovarjata za 50 kilogramov, kar Veitch zavrne, rekoč, da bi morala začeti z več kot 300 kilogrami.

Pošiljatelja nato zanima, s čim se ukvarja. Odgovori mu, da je finančni direktor zavarovalniškega sklada. Med pogovorom o poslu beseda nanese na to, kako bosta porabila svoj zaslužek. Pošiljatelj napove, da bo vložil v nepremičnino, Veitch pa pravi: "V humus." Nato se poslovita.

Veitch zjutraj predlaga dopisovanje v šifrah, "saj me skrbi za varnost". Našteje vrsto smešnih izrazov za odvetnika, banko, dokumente in Western Union. Pošiljatelj zagrabi njegov predlog in mu pošlje blazno smešno "zakodirano sporočilo", ki ga preverite tukaj:

Zanj se je vse končalo smešno. A vendar je lahko vsiljena pošta tudi nevarna, zato ni priporočljivo odgovarjati nanjo. Raje jo takoj prenesite v koš, če je ni izločil že vaš program za prepoznavanje vsiljene pošte.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
ni_mi_vse_eno 19.02.2016 10:33:25
Drgai Kitkat. Hočem dobiti gumijaste medvedke, tako da ti lahko dobijo vse potrebno za gazirano pijačo. Prosim pošlji 1500$ preko gumijastega kuščarja. :)
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes