19.02.2017
LJ
/ 3°

Z zadnjo Vojno zvezd zaslužili že dve milijardi

Najnovejši del sage Vojna zvezd: Sila se prebuja je v kinematografih po svetu zabeležil nov finančni uspeh. Zaslužek od prodaje vstopnic je namreč dosegel dve milijardi dolarjev.

Vojna zvezd
Z zadnjim delom Vojne zvezd so zaslužili že dve milijardi dolarjev. (Foto: AP)

Sedmi del Vojne zvezd je šele tretji film vseh časov, ki je dosegel dvemilijardno mejo. Na prvih dveh mestih sta filma Avatar in Titanik z 2,79 milijarde oziroma 2,19 milijarde dolarjev zaslužka.

Film je postavil rekord tudi v ZDA, saj je s prodajo vstopnic do srede zaslužil 900 milijonov dolarjev, s čimer je postal "edini film v zgodovini, ki je dosegel tovrsten mejnik", so poudarili pri Disneyju. Po pričakovanjih naj bi konec minulega tedna zaslužil še dodatnih 6,9 milijona dolarjev in skupno skoraj 907 milijonov dolarjev od začetka predvajanja sredi decembra lani.

Dogajanje sedmega dela Vojne zvezd v režiji J. J. Abramsa je postavljeno 30 let po dogodkih, ki so se zgodili v Vrnitvi Jedija iz leta 1983. Film spet predstavlja Luka Skywalkerja, princeso Lee in Hana Sola iz originalne trilogije Georga Lucasa, ki so jih tudi tokrat upodobili Carrie Fisher, Harrison Ford in Mark Hamill.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Bi sprejeli delo, zaradi katerega bi se vozili na drugi konec Slovenije?

calculate
glossary
indexes
indexes