16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Šolarji zbirajo tri milijone za nakup rajskega otoka

Stvari so vzeli v svoje roke: šolarji v italijanskem Piedmontu želijo kupiti rajski otok, da ga ne bi pristal v rokah tujcev. Zbrati morajo tri milijone evrov, zato pozivajo vsakega otroka v Italiji, naj daruje 50 centov.

Sporočilo otrok je: "Če bi vsak italijanski šolar daroval 50 centov, bi zbrali tri milijone evrov za naslednjo dražbo in dragocena dediščina ne bi pristala v rokah tujcev." Doslej so zbrali 75 evrov od lokalnih prebivalcev, "kar se morda zdi malo, a je prvi korak k cilju". Po nakupu želijo otok preimenovati v Otok otrok.

 

 

 

Čudoviti Budelli je del arhipelaga Maddalena med Sardinijo in Korziko. Znan je tudi kot rožnati otok zaradi rožnatega peska, ki je zaradi drobnih školjk. Na otoku, velikem kvadratni kilometer, je tudi narodni park, v katerem se ne sme graditi. Prav tako ni poseljen, na njem je le hiška za upravnika.

Več let je kamen spotike. Na dražbi so ga prodali po bankrotu tedanjega lastnika, nepremičninskega podjetja iz Milana. Leta 2013 ga je za 2,94 milijona evrov kupil novozelandski bankir Michael Harte, od tedaj si lokalni politiki vseskozi prizadevajo za vrnitev otoka državi.

Rožnata plaža
Rožnata plaža (Foto: Thinkstock)

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes