22.01.2017
LJ
/ -9°

Ko je zadel na loteriji, je njegov brat najel morilca zanj

Žalostne zgodbe ljudi, ki so zadeli milijone na loteriji: za enega je brat najel morilca, eno je ubil mož. Umori, ločitve, dolgovi, odvisnost od drog in zapor so usode nekaterih dobitnikov.

Lara in Roger Griffiths sta kupila sanjski dom, nato pa je šlo le še navzdol. Preden sta leta 2005 zadela 2,55 milijona evrov, se skoraj nikoli nista sprla. Ko sta dobila denar, sta kupila vilo za milijon dolarjev in porsche. Po šestih letih se je Roger odpeljal s porschejem, Lara ga je obtožila varanja, njun zakon je razpadel po 14 letih. Da bi bilo vse še huje, je vilo uničil požar.

William Bud Post je izgubil 15 milijonov evrov, ki jih je zadel leta 1988. V letu dni je imel milijon dolarjev dolga. "Želim si, da ne bi nikoli vplačal dobitne kombinacije. Zame je bilo vse kot nočna mora." Vse je izgubil, potem ko je njegova nekdanja partnerica uspešno iztožila del dobitka, njegov lastni brat pa je v upanju na bogato dediščino najel morilca, da bi ga ubil. Vložil je tudi v nekaj neuspešnih družinskih podjetij, na koncu pa pristal v zaporu, ker je streljal na izterjevalca. Danes preživi s 450 dolarji (416 evri) na mesec.

Veselje
Da zadetek na loteriji ne reši težav, pričajo zgodbe dobitnikov glavnih nagrad, ki so izgubili vse. Številnim se je življenje obrnilo na slabše, nekateri so izgubili vse. (Foto: Thinkstock)

33-letni Martyn in njegova 24-letna žena Kay Tott sta zadela 4,6 milijona evrov, vendar sta izgubila zmagovalni listič. Najprej sta mislila, da sta obogatela, potem sta se obrisala pod nosom. Močno je trpel tudi njun zakon, saj sta za izgubo krivila drug drugega. Sharon Tirabassi je znova v službi, potem ko je pred 11 leti zadela 9,2 milijona evrov. Samohranilka, ki je bila leta 2004 na socialni podpori, si je kupila veliko hišo, lepe avtomobile, oblikovalska oblačila. Prirejala je razkošne zabave, potovala v eksotične kraje, posojala svojcem in prijateljem. Po manj kot desetletju se vozi z javnim prevozom, dela in plačuje najemnino. Na srečo je dala nekaj denarja v sklade, naložbo bodo dobili njeni otroci po dopolnjenem 26 letu starosti.

Evelyn Adams je dobitek izgubila v igralnici. Čeprav je skoraj nemogoče, je zadela dvakrat: leta 1985 in 1986. Pet milijonov evrov je zakockala. Danes živi v prikolici. Po letu 1998 je Gerald Muswagon veliko obžaloval. Samo v sedmih letih je zapil 9,25 milijona evrov. Gradbinec Americo Lopes je pustil službo pod pretvezo, da mora na operacijo noge. Ko je zadel glavni dobitek, je svojo srečo skušal zatajiti pred sodelavci. Ko so izvedeli resnico, so ga uspešno tožili, saj jim je obljubil del dobitka.

Ibi Roncaioli je leta 1991 je zadela 4,6 milijona evrov. Dva milijona je dala svojemu otroku, ki ga je imela z drugim moškim in o katerem njen mož ni vedel nič. Ko je izvedel, jo je ubil. Odšel je v zapor in prosil njeno družino, če lahko pomaga pokriti stroške za njen pogreb. Nekdanji smetar Michael Carroll je zapravil 13 milijonov evrov za kokain, zabave, prostitutke in prestižne avtomobile. V petih letih je bil znova na nuli. Andrew Jackson Whittaker Jr. je leta 2002 dobil 290 milijonov evrov. Tatovi so mu dvakrat ukradli avtomobil za 690.000 evrov, drugo je zakockal. V štirih letih je bil brez vsega.

Billy Bob Harrell Jr. po dobitku ni mogel reči "ne". Leta 1997 je zadel 29 milijonov evrov. Kupil si je kmetijo in še šest nepremičnin, pa nekaj avtomobilov. Z denarjem je pomagal številnim in sčasoma ostal brez. Sledila je ločitev. Willie Hurt je 2,9 milijona evrov, ki jih je zadel leta 1989, zapravil za droge. V dveh letih se je ločil, izgubil pravico stikov z otroki, bil obtožen poskusa umora in postal odvisnik od drog. Denise Rossi je dobitek zamolčala v ločitvenem postopku. Ko je zadela 1,2 milijona evrov, je brez besed zapustila moža. Thomas je posumil, da je nekaj narobe, a vseeno podpisal ločitvene papirje. Po dveh letih je izvedel resnico, jo tožil in dobil zajeten delež.

Janite Lee je leta 1993 dobila 16,64 milijona evrov. V 10 letih je zapravila vse. Bogastvo je dala v dobrodelne namene in za politiko. Po njej so poimenovali knjižnico, za veliko donacijo ji bodo hvaležni v demokratski stranki. Leta 2001 je razglasila bankrot. Luke Pittard je leta 2006 zadel 1,7 milijona evrov, ki jih je zapravil za potovanje na Karibe, poroko in vilo. Danes dela v restavraciji hitre hrane.

Rhoda in Alex Toth sta pristala na sodišču zaradi utaje davkov. Leta 1990 sta zadela 12 milijonov. Po 15 letih sta bila brez denarja. Alex je umrl, Rhonda je bila obsojena na dve leti zapora. Callie Rogers je bila stara 16 let, ko je leta 2003 zadela 1,76 milijona evrov. Najstniška mati dveh otrok je vse zapravila za zabave, počitnice in darila. Danes dela kot snažilka in je skoraj obubožana. Barry Shell je srečko kupila z zadnjimi dolarji. Leta 2009 je zadel 2,6 milijona evrov. Ko pa so policisti videli njegovo fotografijo, so ugotovili, da ga iščejo zaradi kraje. Po odhodu v zapor je dobitek podaril svojcem.

Tako. Verjetno ste še vedno prepričani, da bi se vam izpolnile sanje, če bi zadeli glavni dobitek na loteriji. Morda se na prvi pogled res zdi, da bodo milijoni rešili vse vaše težave, vendar ni nujno. Brez pametnega načrta lahko namreč ostanete brez vsega denarja in celo v dolgovih. Včasih lahko pristanete še na slabšem kot pred zadetkom glavne nagrade, tako kot našteti zgoraj.

Zato ne razglašajte na veliko, da ste zadeli. Številni si v poplavi navdušenja želijo vsem povedati, da so postali milijonarji, kar ni najbolje. Nihče ne mara hvalisanja, lahko bi celo postali tarča izsiljevalcev in ugrabiteljev. Obenem bi vas množično prosili za pomoč. Vsem ne bi mogli ustreči, zato bi si lahko nabrali veliko sovražnikov.

Obenem je nespametno kupovati drage stvari, kot so prestižni avtomobili, nakit, hiše. Ne plačujte vsem vsega ter ne vlagajte v propadle projekte svojcev in prijateljev. Razsipavanje vas prej kot slej pripelje do krize, ves denar lahko izpuhti, preden se zaveste. Kljub več denarju si omejite proračun, da boste lahko uživali v denarju še mnogo let. Takoj odplačajte dolgove in ne dovolite, da vam denar stopi v glavo. In ne pustite službe. Bodite pametni, saj je vedno dobro imeti stalni prihodek.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 29
 
jesenvoyo 18.01.2016 06:03:31
Žal to kaj in kako bi se z dobitkom obnašal vidiš če do takega primera pride, zato je vsako debatiranje v stilu jaz pa tega ne bi - le debata brez podlage.
Apostol1 17.01.2016 23:55:40
Vsak izmed nas je že razmišljal kaj bi storil ,če bi zadel velikansko vsoto denarja, vsekakor zato ne bi bil bolj srečen kot sem in upam da se mi ne bi zgodilo kaj takega kot je v članku opisano vsekakor pa bi namenil neko vsoto za dobrodelne namene in ravno zaradi tega da bi bil srečen še nekdo ,ki je pomoči potreben
blabla33 17.01.2016 21:18:38
Samo v sedmih letih je zapil 9,25 milijona evrov...to bi pa rad videl
kopalisce 18.01.2016 00:12:11
steklenica šampanjca za 30.000 € :) zdaj pa izračunaj 3-5 steklenic na noč
 
negajebat 17.01.2016 21:08:42
film Lucky. o dobitnikih lota.zanimivo za pogledat. na znani slovenski torrent strani ga dobite ;)
 
dhoo 17.01.2016 20:50:45
Denarja je dobro imet ravno toliko, kot ga resnično potrebuješ. Vse ostalo se tako, ali drugače, proč vrže. Zdravje je pa največje bogastvo, ko ga izgubiš, ti ga noben denar ne povrne.
razerznak 17.01.2016 20:42:50
neko konkretno farmo za samooskbo, nekaj v banke (obresti) pa lepo počasi živel
 
userData 17.01.2016 20:11:54
Če bi zadel na lotu, bi že drug dan zbolel in umrl, če bi uspel predvideti in si že v naprej priskrbel najboljše medicinsko osebje, bi menda bilo najbolje, da sem v oblazinjeni sobi, brez oken in pohištva na zaprtem oddelku do konca življenja, pa še takrat bi se verjetno kar stavba porušila name ali bi pa bilo kar konec sveta ;-). Jaz sem sinonim za nesrečo ;-).
York 17.01.2016 19:04:40
Jaz vsak dan zadenem glavni dobitek na lotu; delo je, dom imamo, družina je zdrava, otroci so pridni ....... .... nismo ne lačni, ne bosi, ne goli, ne hodimo peš, tudi za priboljške, hobije in kakšno skrito željo se najde denar. Bi si morali želeti še kaj več?
Apostol1 17.01.2016 23:45:36
Bravo plus zate samo vseeno pa nikoli ne veš kako se v življenju lahko obrne človek obrača bog obrne
Geograf 17.01.2016 16:43:59
če bi sam zadel na lotu, bi si kupil še eno stanovanje in ga lepo oddajal... preostali denar bi pa dal na banko in lepo živel od obresti... seveda na v Sloveniji ampak tu v tujini :D
komir10 17.01.2016 18:59:22
itak srečke kupujejo samo bedaki
blabla33 17.01.2016 21:18:59
od obresti nebi živel dolgo, inflacija pa to
thaddeuss 16.01.2016 07:56:23
ce bi zadel tako lepo cifro in vse izgubil na ne pametnih odlocitvah bi vsaj tisti cas sanjsko uzival! to pa je tudi nekaj, kar vecina ljudi nikoli nebo dozivela!
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes