16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Pri 86-ih postala milijonarka

Srbski Boljevac je pred dnevi dosegla neverjetna novica. Njihova ostarela občanka, ki živi v eni izmed gorskih vasic v razpadajoči hiši iz blata, je namreč čez noč postala milijonarka, za kar se ima zahvaliti soprogu, ki je živel na drugem kontinentu.

stara ženica
Slika je simbolična. (Foto: Thinkstock)

V gorski vasici v občini Boljevac živi 86-letna ženica, ki se iz meseca v mesec prebija z vsega 100 evri pokojnine. Njena hiša je stara, narejena iz blata in odmaknjena od sodobnega sveta. Lokalne oblasti se že nekaj let trudijo najti ustrezno nadomestno bivališče, saj se bojijo, da se bosta blato in les zrušila na ubogo upokojenko, a ta je odločena, da svojega domovanja ne bo zapustila.

Njena odločenost ostati v razpadajoči hiši se ni spremenila niti po tem, ko je pred tedni izvedela, da je postala milijonarka. Na njenem osebnem računu se je namreč čez noč znašlo skoraj milijon avstralskih dolarjev, ki jih je podedovala po pokojnem soprogu, ki je pred smrtjo živel v Avstraliji. Poleg gotovine je 86-letna upokojenka nenadoma tudi lastnica številnih nepremičnin v Avstraliji, katerih skupna vrednost je ocenjena na več milijonov avstralskih dolarjev.

Kako je prišla do tega bogastva?

Potem, ko je informacija dosegla srbske medije, so seveda želeli obiskati ostarelo ženico, da bi jim povedala svojo neverjetno zgodbo, a jim ni želela odpreti vrat svoje razpadajoče hiške. Njeni sovaščani so bili bolj gostobesedni in glede na njihovo pripovedovanje bi lahko po zgodbi 86-letne upokojenke posneli pravo filmsko uspešnico.

Konec 60-ih let prejšnjega stoletja sta zakonca iz majhne srbske vasice s trebuhom za kruhom odšla v Avstralijo. Gospa se je po nekaj letih vrnila v rodno Srbijo, saj ji je zbolela mama. V Avstralijo se ni vrnila nikoli več. Po smrti matere se je odločila ostati v gorski vasici, v stari, razpadajoči hiši iz blata, ki jo je podedovala po materi.

Njen soprog se je medtem v Avstraliji ponovno poročil, čeprav se od svoje prve žene pravzaprav nikoli sploh ni ločil. Leta so minevala, ženica v Srbiji pa je izgubila vsakršne stike s svojim soprogom, zato se ji ni niti sanjalo, da si je ta 'tam doli' z leti trdega dela ustvaril veliko bogastvo in ustvaril novo družino. Vse dokler je ob koncu lanskega leta niso poklicali iz banke v Boljevacu, na kateri ima odprt osebni račun, in ji sporočili, da so ji nakazali 940 tisoč avstralskih dolarjev, ki jih je podedovala po soprogu, o katerem ni slišala več kot 50 let.

Ta naj bi preminil leta 2011, ženska, s katero se je poročil v Avstraliji, je pa umrla pred njim. In ker nista imela otrok, so se po njegovi smrti avstralske oblasti lotile iskanja njegovih dedičev. Po nekaj letih so naletele na prvo (in edino uradno) ženo v Srbiji, jo razglasili za edino dedinjo in tako je postala lastnica skoraj milijona avstralskih dolarjev, ki jih je imel njen pokojni bivši mož na svojem bančnem računu v Avstraliji ter nepremičnin, katerih skupna vrednost naj bi bila ocenjena na okrog 4 milijona avstralskih zelencev.

Ni ji mar za denar

A ne glede na to, da je čez noč postala milijonarka, se v njenem vsakdanu ni spremenilo popolnoma nič. Odločena je, da bo ostala v svoji razpadajoči hišici, do katere je skorajda nemogoče priti in da bo še naprej živela skromno ter osamljeno življenje. Daleč stran od civilizacije in vseh slabosti sodobnega sveta.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 28
lunatetrka 22.01.2016 08:59:04
E baš sad !
 
Mismosprememba 22.01.2016 08:38:05
Kaj je nauk te zgodbe?Ostal je denar za katerega se je mož pehal cel življenje.Soprogi ni mar zanjga ker je našla srečo.Sigurno je bolje porabila čas.
 
Eurojackpot 22.01.2016 07:44:42
Moj stric, oficir, vojni ujetnik, 41-45, sier pa poročen s Srbkinjo, je 45 odšel v Amerko, žena pa nikoli ni hotela za njim. Ko je umrl, je ta seveda dobila pokojnino. Nakazovali so ji jo v Bolgarijo, zato je morala vsak mesec tja, ker so ji sicer na srbski pošti vse pokradli.
luckyss.. 22.01.2016 04:47:42
Avstralci so se pet let trudili, da so našli in na pravi račun nakazali denar....Pri nas bi zadevo uredili bistveno hitreje.....Prvi uradnik, ki bi se ukvarjal z zadevo, bi denar nakazal - na svoj račun..
 
kajpavzdevek 21.01.2016 23:07:28
Uboga ženica. To sranje ji je trebalo sedaj. To je kot kazen da pr taki starosti dobiš take milijone. Pa verjetno ima lepše življenje tam gori u tisti uti kot pa kak bogat preserator v mestu.... Pogrešam une stare čase in Jugoslavijo.
 
dhoo 21.01.2016 22:05:57
kapljač1, _ opice imajo še vedno rep.
glava2 21.01.2016 22:00:09
pr nas bi bramor pobral in njegova banda, za .....
 
Maj2016 21.01.2016 20:38:32
naši nebi nikoli bake iskali,malo tebi malo meni.
Mladen sir 21.01.2016 19:26:10
Babika daj malo meni, ti tako in tako ne veš ,kaj je denar tako miselno naši krajani govorijo meni,ki bi mi morali nakazat denar pa ga tudi še niso.Lahko da je kaj mojega.
papillon34 21.01.2016 22:44:05
Evotigana :-) ta se od akademikov uči?
leon_zmay 21.01.2016 19:05:35
So jo plklical ja vhiško iz blata in kjer stoji komaj dostopno kr po telefonu jajaja.
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes