18.01.2017
LJ
-0° / -5°

'Z veseljem bova plačala, samo da bova lahko normalno zadihala!'

Nataša in Matjaž sta se na prvem obisku v Kreditnem centru soočila s svojim finančnim stanjem. Kljub temu da nista več verjela, da se njuna finančna situacija lahko reši, sedaj izgleda vse veliko lažje.

Nalagam..
Embed:

Nataša in Matjaž bosta za to, da se bosta odkrižala dolgov, morala živeti še bolj skromno kot do sedaj, a kot pravi Matjaž, se bo izplačalo, saj se bosta znebila vseh psihičnih pritiskov, ki vsak bremenijo njiju in njuno družino.

Upravljanje z dolgovi fizičnih oseb je zahtevna stvar, ki so jo v Sloveniji vešči le redki posamezniki. Pogosto se jo zamenjuje z upravljanjem premoženja, ki pa pri nas v glavnem pomeni zgolj upravljanje pozitivnega dela bilance. Če poenostavimo, ljudem, ki imajo nekaj v žepu, se ponujajo številni strokovnjaki, ki vedo, kaj bi naredili z njihovim denarjem, medtem ko za tiste, ki imajo več dolgov kot dohodkov, strokovnjakov do sedaj praktično ni bilo. Kreditni center iz Ljubljane je praktično prvo tako podjetje.

skok iz dolgov
(Foto: iStockphoto)

Vprašanje, ki si ga ljudje najbolj pogosto zastavljajo, je, kako naj si ljudje, ki jih dušijo dolgovi, privoščijo še najem podjetja za reševanje dolgov. Če pregledamo običajne stroške, ki doletijo vse tiste, ki jih je doletelo preveliko finančno breme, je odgovor precej preprost:

Dolžniki zaradi neplačevanja zapadlih obveznosti plačujejo stroške opominov, kazenske zamudne obresti in zelo pogosto tudi stroške izvršiteljev oziroma izvršb. Zgolj z zaustavitvijo izvršb in z izogibom opominov, ki jih doseže Kreditni center, se stroški dolžniku realno zmanjšajo. Dejstvo, da upravljajo s celotnim dolgom in ne iz dneva v dan s posameznimi upniki, naredi odplačevanje bolj pregledno in predvsem manj stresno. Pot do rešitve je namreč bolj jasna.

V zgornjem videu si lahko pogledate, na kakšen način se bosta Matjaž in Nataša lotila odplačevanja dolgov, koliko bo njuni družini ostalo za preživetje in kolikšen del njunih skromnih prihodkov bodo dobili upniki.

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 17
 
meryc 14.08.2012 11:32:17
Pravi, da ima porodniške 600 €. Kako je potem možno imeti otroškega dodatka 240 €? Tu nekaj ni v redu! Verjetno prejema nadomestilo porodniške in še zraven socialno pomoč (ker nadomestilo porodniške ne pokriva štiričlanskega cenzusa). Tako bi lahko prejemala 240 € otroškega dodatka. Ne razumem pa teh ljudi, ki potrebujejo strokovnjaka, da jim pove, kokšna je njihova sposobnost plačevanja. A si ne morejo tega sami zračunat? Pa če nimajo dovolj, da sami premislijo, čemu se lahko odrečejo. Kako lahko eni ljudje kar pustijo položnice ne plačane? Pa saj vedo, da bo to prišlo za njimi v še hujši obliki! Če nimaš zaposlitve in če nimaš denarja, potem odjavi TV, internet, telefon in podobne stvari... Ne smeš dovoliti, da se ti nabirajo stvari od prejšnjih mesecev. Mislim, če si sam ne znaš preračunat... kriza. Tole zgoraj je pa več kot očitno, da je reklama in nič drugega.
Kozorog65 14.08.2012 10:57:17
Mali človek je dolžan nekaj 100 ali nekaj 1000 eur in je na udaru in se sekira... So pa barabe, ki so dolžne milijone pa se nič ne sekirajo... Kakšni ljudje so to?
 
viktoriana 14.08.2012 08:32:35
"ker vsak človek ki ne zna živeti s tem kar ima, in ima najbrž kompulzivno motnjo nakupovenja, da o rojstvu otrok, kot o nakupu plišastega medvedka niti ne govorim, rabi psihologa. ali vsaj način da se skrizira."

"Kupis takrat , ko imas kes v zepu, ce pa tega nimas, pa pocakaj, do takrat ko imas, pa ne rabis ne financnega strokovnjaka in ne psihiatra. "

S takimi izjavami se malo zamislite in ugriznite v jezik! In poglejte okrog sebe! Mislim, da vi bolj potrebujete psihologa, kot taki, ki zabredejo v take težave. Ne mislite, da zabredejo v težave samo tisti, ki imajo visoke dohodke! Če si na začetku poti in želiš danes preživeti in si morda omisliti še stanovanje za bivanje in majhen avto ali še celo koga preživljati zraven, lahko kaj hitro zabredeš (še posebej če nimaš plače niti 1000 EUR - to je pa že veoka sreča, če jo imaš).
mali_mali 14.08.2012 10:32:18
Bistvo problema je v tem, da si danes na začetku poti želijo standard ki jim je bil nuden do konca samskega stanu. Pozabljajo pa, da so jim ga nudili starši ki so ta standard leta in leta počasi in z vso preračunljivostjo gradili v drugačnih pogojih. Danes je slovenska povprečna plača redkost, je pa pogoj da sploh lahko začneš razmišljati o posojilu. Samostojna velika stanovanja, dobri avtomobili, počitnice poleti in pozimi ..... to e bilo včasih bolj skromno, glede na finančno stanje. Pa takrat ni bilo nobenih psihologov in svetovalcev ki bi te bodrili in mirili ko si "zabluzil". Živeti je potrebno tako kot lahko in ne KOT BI SI ŽELEL. Tudi tu je potrebna zmernost, pa še tako pride pri nepridvidljivih gospodarskih situacijah do krize. Seveda pa so tako kot povsod tudi tu izjeme. Ne se pustit "črednemu nagonu" oni imajo mi moramo tudi imeti.
Kozorog65 14.08.2012 11:00:20
Viktoriana, ti govoriš o nakupu dobrin, ki niso nujne za življenje. Kaj pa, ko je treba plačati hrano? Pa čeprav ješ samo kruh in vodo, tudi to je treba plačati. Plačati je treba položnice pa pustimo internet in TV, temveč komunalije, elektriko, najemnino.... Živeti moraš pa čeprav nimaš v žepu denarja...
 
gospakatja 14.08.2012 07:22:30
pravita, da imata otroke že v šoli, sedaj pa je gospa na porodniškem!! pa a so nori al´ kaj, da si taki situaciji nakopljejo še enega otroka!?
 
ziva35 13.08.2012 23:24:13
A je to morda reklama za nekoga, ki bo spet služil na račun revežev???????
 
myname007 13.08.2012 22:14:54
Če bi bili pravično plačani za naše delo, ne bi potrebovali kreditov za normalno življenje. Tako pa smo Slovenci pridne ovčice, ki delajo in gledajo kako jim kradejo to, za kar so delali. Lep dan in ne pozabite skrtačiti svojih belih kožuščkov, ko boste šli v službe in po kredite.
Danica.Vizjak 14.08.2012 10:20:04
Mogoč pa država želi, da smo vedno bolj odvisni od bank, da bodo lahko te služile...
 
dajno 13.08.2012 16:32:17
Reklama!
mmicoo 13.08.2012 21:31:53
bla, bla, bla
pa nismo vsi ovce... !
MISS60 13.08.2012 12:34:28
Tole je men čist super stvar. Tolk preprosto se sliši, čeprav moraš pas kr zategnat. Se mi zdi, da če imaš strokovnjaka, ti da eno plačilno disciplino in ti pokaže, kaj je na prvem mestu in kaj že luksuz. Jz mam neki podobnga, pač z enimi tabelami, kjer se vse beleži. Res se moram čemu odpovedat, sicer pa kje pa piše, da pa morem vsak mesec imet nevem kakšno super hrano in npr. nove čevlje. Ne vem, kako bi bilo, če bi imela že otročke.
Kar me je pa zmotilo tule je pa Natašina nosečnost - če si na tesnem in VEŠ, da komaj preživiš, potem ne vidim razloga, zakaj ravno v tistem času otrok. Pustimo izjeme - težka zanositev, delo na rentgenu, itd itd Pač boš imel otroke kasneje. Jz si jih nikol ne bi umisnla, pol pa jokala na CSD, RK, TV,... ker pač želim otrokom nudit najboljše in najkvalitetnejše - pa ne mislim s tem dragih igrač, oblek, obutev,... ampak izobrazba, prehrana, kvalitetna obutev,... najdražje še ne pomeni najboljše.
Sicer pa jima želim, da to "terapijo" zdržita in pridno ter redno odplačujeta in bosta potem zasluženo uživala življenje.
tantadruj1 13.08.2012 15:32:34
ojoj...pomiri se malo, ne vzet vse zares. to je reklama, da se še malo zasluži s folkom, ki nima zdrave pameti in mere in bi prej potreboval psihologa kot finančnega svetovalca. :D
MISS60 13.08.2012 16:13:23
ah sj nism čist nč slabga misnla. men je to čist kul ideja. pač svoje mnenje povem. je pa tole ziher boljše kot psiholog. zakaj že psiholog?
tantadruj1 13.08.2012 16:34:44
ker vsak človek ki ne zna živeti s tem kar ima, in ima najbrž kompulzivno motnjo nakupovenja, da o rojstvu otrok, kot o nakupu plišastega medvedka niti ne govorim, rabi psihologa. ali vsaj način da se skrizira.
abra1kadabra 13.08.2012 16:34:57
Miss neveš kaj govoriš OBUTEV???
Branko boldi?r 13.08.2012 21:16:32
Kar nekaj ljudi poznam ki ne uspejo priti preko mesca z dobrimi plačami. Je pa res da se po mojem mnenju preseravajo in so si čisto sami krivi...
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes