17.01.2017
LJ
-0° / -2°

Slovo od simbolov nekdanjih levo usmerjenih oblasti

Argentina na svojih bankovcih v prihodnje ne bo več tiskala podobe nekdanje argentinske prve dame Evite Peron in spornih Falkandskih otokov. Država se je tako oddaljila od priljubljenih simbolov nekdanjih levo usmerjenih oblasti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Bankovec, na katerem je Evita Peron
(Foto: Thinkstock)

Nekdaj priljubljeno argentinsko prvo damo Evito Peron bo na bankovcih za 100 pesov zamenjala podoba ogrožene vrste jelena. Na bankovcih za 50 pesov pa bo namesto Falklandskih otokov, glede katerih se prepirata Argentina in Velika Britanija, poslej upodobljen kondor, znamenita andska ptica.

Argentinska centralna banka je to novico sporočila le dober mesec po tem, ko je položaj prevzel konservativni predsednik Mauricio Macri. Ta je že začel vrsto reform, s katerimi bo spremenil politiko levo usmerjene predhodnice Christine Kirchner. Slednja je tudi dala pobudo za upodobitev Evite in otočja na denarju.

Z zamenjavo političnih podob na kovancih s slikami argentinskih divjih živali se bodo državljani po navedbah centralne banke lažje povezali z nacionalno valuto, še poroča AFP.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes