16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Amal Clooney zasluži 5400 evrov dnevno

Amal Clooney za enourno svetovanje računa skoraj 700 evrov. Seveda ji številni očitajo, da se lahko zahvali slavnemu soprogu Georgeu Clooneyju za zaračunavanje tako visokih honorarjev.

Amal Clooney - 1
Amal Clooney na sodišču (Foto: Reuters)

Odvetniški posel Amal Clooney cveti, saj lahko za uro svetovanja zaračuna 500 funtov (675 evrov). Njeni londonski kolegi so prepričani, da ima realno ceno.

Po besedah upokojenega odvetnika, ki ni želel biti imenovan, zasluži približno 4000 funtov (5400 evrov) dnevno. "Odvetniki praviloma računajo med 200 in 300 funtov (270 in 405 evrov) na uro, najboljši pa tudi več," je povedal za The Sun.

Med njenimi strankami so ustanovitelj WikiLeaksa Julian Assange, nekoč najvplivnejša ukrajinska političarka Julija Timošenko in CNN-ov kanadsko-egiptovski novinar Mohamed Fahmy. V Haagu je bila pomočnica sodnika Patricka Robinsona na sojenju nekdanjemu jugoslovanskemu predsedniku Slobodanu Miloševiću.

V odvetniških krogih je bila izredno cenjena že pred poroko z Georgeom Clooneyjem. Izvira iz premožne meščanske libanonske družine. Diplomirala je na Oxfordu, podiplomski študij je opravila na newyorški univerzi. Doslej je delala v številnih znanih londonskih odvetniških pisarnah.

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes