21.02.2017
LJ
10° / 4°

Sliši se kot sanjska služba: na Mljetu iščejo zdravnika

Zdravnica poziva: Pridite delat na enega najlepših otokov na svetu. Plača je najmanj 11.000 kun (1436 evrov), zraven dobite še stanovanje. A zanimanje ni prav veliko.

V zdravstvenih krogih na Hrvaškem kroži zanimivo pismo zdravnice z Mljeta Magdalene Nardelli-Kovačić. Kolege poziva, naj pridejo delat na enega od najlepših otokov na svetu. Natančneje – vabi v Babino Polje, poroča Croexpress.eu.

"Moji dragi prijatelji! Potrebujem vašo pomoč. Izpolnila sem pogoje za upokojitev. Mislim, da sem pošteno opravila delo v ordinaciji in na terenu," je zapisala. Žal pa se ne more upokojiti, ker se nihče (še) ni javil za njenega naslednika.

"Pošljite novico v javnost, povežite me z nekom, ki bi želel živeti in delati na enem od najlepših otokov na svetu. Kot optimistka sem prepričana, da si nekdo v prepolni ambulanti na kopnem na Hrvaškem ali v sosednjih državah želi spremembe," je dodala.

Morje
Babino Polje je največje naselje na Mljetu z malo več kot tisoč prebivalci. Leži na sredini otoka. (Foto: Thinkstock)

Po njenih pojasnilih bi bila plača zdravnika od 8000 do 9000 kun (1044 do 1175 evrov), odvisno, ali je začetnik ali specialist. Dodatek za pripravljenost bi dogovoril z Zavodom za prvo pomoč v Dubrovniku, kar mesečno znese od 3000 do 5000 kun (392 do 653 evrov), odvisno od dni pripravljenosti. Imeti mora državniški izpit in vozniško dovoljenje.

Poleg plače bi dobil tudi stanovanje. "Dokler ne bo končana prenova stanovanja nad ambulanto v Babinem Polju, bo bivanje urejeno v vasi. Plačala ga bo občina." Odhodi na kopno ne bodo težava, ker je odsotnost dogovorjena z zdravnico v Goveđarih, je pa tudi možnost pridobitve specializacije iz družinske medicine.

Nardelli-Kovačićeva na Mljetu dela že več kot 35 let. Tudi ko se je zaposlila, nihče ni želel delati tako daleč od kopnega. 20 let je bila edina zdravnica na otoku, dokler niso dobili še zdravniške ekipe v Goveđarih.

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 3
 
DeBill 02.02.2016 17:17:04
ja, dva meseca turisti, da te kap, ostalo pa: 5 mesecev je to totalna vukojebina, burja brije, 5 pa samo dolgčas.
kameltrajbar 02.02.2016 18:46:56
..mljet je najlepši otok v sredozemlju...:))))
kajpavzdevek 02.02.2016 21:24:39
DeBill res je takole ja..... Kameltrajbar hrvaških otokov je veliko božanskih. Le rit je treba premaknit iz Istre in komercializiranih mest v te osamljene raje. Menim pa da sta najlepša mesta na Jadranu Rovinj in Hvar ter nešteto teh pustih otokov. Jadrnica je fajn zadeva
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Vas je strah, da se ne boste znali prilagoditi digitalizaciji in da boste ostali brez dela?

calculate
glossary
indexes
indexes