19.02.2017
LJ
/ 3°

Slovenci dobili dva milijona in iščejo nove sodelavce

Slovenci so razvili aplikacijo, ki prepozna predmete v filmu, youtube posnetkih in revij, ki uporabniku z eno potezo omogoča njihovo takojšnjo prepoznavo in nakup. Zdaj so dobili dva milijona evrov in iščejo nove sodelavce.

Slovensko start-up podjetje Reveel Technologies, ki deluje v okviru Tovarne podjemov oziroma podjetniškega inkubatorja mariborske univerze, je sklenilo pogodbo za dva milijona evrov vredno investicijo.

Sklad tveganega kapitala iz Silicijeve doline so prepričali z aplikacijo Reveel za prepoznavanje predmetov znotraj video in print vsebin kot so filmi, nadaljevanke, YouTube posnetki, revije, oglasi in podobno, ki uporabniku z eno potezo omogoča takojšnjo prepoznavo in nakup opaženih predmetov. Uporabnik s pomočjo aplikacije obrne kamero mobilnega telefona proti želeni vsebini in takoj dobi dodatne informacije o predmetih in vsebini, ki jih v danem trenutku vidi.

Reveel bo investicijo namenil za zaposlitev tehničnega in prodajnega kadra oziroma financiranje hitre rasti. "Investicija, ki smo jo prejeli od ameriškega investicijskega sklada, nam omogoča hitrejšo rast, zaposlitev potrebnega kadra ter hitrejše pridobivanje novih strank. Namenili jo bomo predvsem za zaposlitve novih programerjev, oblikovalcev oziroma tehničnega kadra v Sloveniji in prodajnega kadra, ki bo stacioniran v ZDA," je povedal direktor in soustanovitelj Reveela Aljaž Andrejaš.

Štiričlanska ekipa, v kateri so poleg Andrejaša še Kristijan Pukšič, Matija Vrbovšek in Rok Ajdnik, je bila februarja lani s svojo rešitvijo iCcode, predhodnico aplikacije Reveel, sprejeta v elitni ameriški pospeševalnik Tech Wildcatters iz Dallasa. Slednji jim je poleg 25.000 ameriških dolarjev (23.300 evrov) vredne investicije v zameno za osemodstotni delež podjetja omogočil predvsem delo z uglednimi mentorji iz vrst uspešnih korporacij ameriške lestvice Fortune 500. Neprecenljiv je tudi neposreden dostop do podjetij iz ugledne lestvice, ki imajo svoje sedeže v Dallasu, kamor se je za tri mesece v času trajanja pospeševalniškega programa preselila celotna ekipa.

Pred ekipo, ki deluje med Mariborom, Dallasom in San Franciscom, pa je še en pomemben korak, in sicer aktivno iskanje novih kadrov s področja tehnologij iOS, android, front end in back end kot tudi UX/UI. Tako se nameravajo iz obstoječih devetih članov ekipe v letu dni razširiti na približno 20 stalnih sodelavcev, ki bodo vsa svoja znanja usmerili v nadaljevanje razvoja aplikacije in njen globalni tržni preboj.

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 10
slovenc79 11.01.2016 15:11:06
bo trajalo ene 50 let da bojo v sistem dali vse artikle ki so bili v medijih uporabljeni. s tem da se jih velika večina ne proizvaja več. moda npr. se menja iz danes na jutri. dobra zamisel, ampak ni vredna uresničitve.
 
Mismosprememba 10.01.2016 18:30:08
Dobra ideja...sam da je dnar...dnar leži dobesedno na cesti samo pobrat ga je treba znati:)Folk vse kupi
 
joze drugi 08.01.2016 14:01:15
zdej bodo pa vse isto oblečene kot Madonna :)
 
zbuks 08.01.2016 13:08:54
cool ... bravo ...
Bibosan 08.01.2016 12:53:47
Precenjeno
 
Svalbard 08.01.2016 12:29:20
Hehe, video je še kr štajerski ;)
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Bi sprejeli delo, zaradi katerega bi se vozili na drugi konec Slovenije?

calculate
glossary
indexes
indexes