21.02.2017
LJ
10° / 4°

Izjemen uspeh: mlado Slovenko uvrstili na Forbsov seznam

V ameriški reviji Forbes so med 30 evropskih tehnoloških podjetij v lasti mlajših od 30 let uvrstili tudi Urško Sršen, oblikovalko pametnega nakita. "Gremo do konca in nič nas ne bo ustavilo," je sporočila.

Na Forbsov seznam so uvrstili izumitelje in podjetnike, "ki premikajo meje mogočega v digitalnem svetu in ga prenašajo v resnično življenje. Z izumi in idejami oblikujejo nove načine dela, plačevanja in igre".

Pri predstavitvi 26-letne Urške Sršen so pojasnili, da oblikuje in prodaja tehnologijo, ki si jo dejansko želimo nositi. "V njenem podjetju, usmerjenem v ženske, izdelujejo pameten nakit za merjenje stresa, dejavnosti, celo menstrualnih ciklusov. Zaposlujejo 60 oseb in imajo pisarne v San Franciscu, Šenčenu in Zagrebu," so zapisali.

Urška Sršen je na svojem Facebook profilu zapisala, da je izredno počaščena zaradi uvrstitve njenega imena na seznam poleg najbolj čudovitih, genialnih ljudi, ki jih je kdaj koli spoznala. "Predvsem pa sem navdušena, ker naše delo na BellaBeatu dobiva svetovno priznanje. Brez BellaBeatovega drugega starša, Sandra Mura, in naše izjemne ekipe to ne bi bilo mogoče. Gremo do konca in nič nas ne bo ustavilo."

 

When you've had enough of startups and join the new Glee cast...hah just kidding, just the first Forbes 30 under 30...

Objavil/a Urška Sršen dne 19. januar 2016

Diplomirana kiparka se je sicer znašla v podjetniških vodah, ker jo je pričelo zanimati še oblikovanje proizvodov. Če je delo ne bi tako veselilo, v ZDA ne bi imela nobene možnosti za uspeh, zelo pomemben pa je tudi pogum, je dejala. Na začetku so ji finančno pomagali starši, velik preboj pa je bil prihod v Silicijevo dolino. Takrat so postali prepoznavni, vanje pa je investirala celo slavna Jessica Alba.

Februarja lani je za Cekin.si povedala. "Nikoli nisem razmišljala, s čim se želim ukvarjati. Moj način življenja je bil, da delam, kar me v tistem trenutku veseli. Edino ob koncu gimnazije sem imela obdobje, ko sem razmišljala, ali bi bilo bolje delati, kar se od mene pričakuje. Zato sem se vpisala na medicino. Na srečo sem se hitro streznila in se prepisala na kiparstvo."

Najprej so želeli razviti sistem, ki bi se uporabljal v slovenskem javnem zdravstvu. Z njeno mamo, ginekologinjo Tanjo Premru Sršen, so skušali razviti sistem, ki bi nosečnicam omogočil spremljanje stanja kar doma in posredovanje podatkov svojemu ginekologu. Zaradi potencialnih težav pri uporabi so na koncu raje razvili proizvod namenjen povezovanju med materjo in otrokom, ki se po porodu spremeni v elektronsko varuško.

Ponudili so ga na ameriškem trgu, nato pa razvili še pametno tehtnico, zapestnico, broško in verižico, s katero lahko ženska spremlja, kako dobro spi, kako kakovostno se prehranjuje, koliko kalorij porabi in ali je pod stresom. 

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 10
 
Mario71 26.01.2016 22:16:05
nekdo ji je orng pomagal,in to orng. sama ni šans
SkokecPokec 20.01.2016 13:28:37
imajo pisarne v San Franciscu, Šenčenu in Zagrebu, Zakaj ne v Sloveniji?
devlon 26.01.2016 10:33:21
in zakaj ne v Albaniji? Upam, da si vprašal retorično..
 
Principat 19.01.2016 23:32:22
še zmeraj točete o čem nimate pojma ,, a vam ni Sax že enkrat razložil , da iz nič je NIČ , stranski spremjevalci pa z že dobro vpeljanim lobiranjem dosežejo več kot sam izvajalec
damirg@email.si 19.01.2016 18:52:49
design a jewlery, make other build it, make millions of selfies. recepie for money.
borut_p 19.01.2016 19:10:11
če si talk fouš, zakaj se pa ti nisi spomnil / upal tega jit če je tako enostavno
Krischo 19.01.2016 20:23:15
Ja Damirg ti si nedvomno miljarder, ker si tako pameten.
damirg@email.si 19.01.2016 21:13:35
milijonar sem, pa se ne važim.
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Vas je strah, da se ne boste znali prilagoditi digitalizaciji in da boste ostali brez dela?

calculate
glossary
indexes
indexes