16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Policisti morajo shujšati, če želijo napredovati

Malezijske oblasti so pod drobnogled postavile prekomerno debelost med policisti in jih opozorile, naj shujšajo ali pa ne bodo primerni za napredovanje.

Policist
V Maleziji se skoraj 10 odstotkov policistov bori s prekomerno telesno težo. (Foto: AP)

Malezija je država z največjim odstotkom debelih ljudi v jugovzhodni Aziji, kjer se skoraj polovica prebivalcev bori s prekomerno telesno težo. Policija ne izstopa, saj naj bi bilo predebelih okoli 11.000 od skupno 122.000 policistov.

Po besedah njihovega šefa Halida Abu Bakarja bodo morali policisti, ki bodo želeli napredovati, najprej opraviti preizkus telesne pripravljenosti. "Ne samo, da debelost ovira policiste pri delu, ampak je kriva tudi za povišano smrtnost, ki jo povzročata diabetes in visok krvni tlak," je dejal. Hkrati so začeli z novim programom za telesno pripravljenost policistov.

Strokovnjaki za debelost v Maleziji krivijo prehrano, ki vključuje začinjen kari, narejen z redilnim kokosovim mlekom, jedi z rižem, ki vsebuje obilo ogljikovih hidratov, sladke pijače in navado poznega obedovanja. Obenem se malo gibljejo predvsem zaradi soparnega vremena, islamske zadržanosti in pomanjkanja javnih prostorov za telovadbo.

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
 
BŠK 21.01.2016 14:04:42
Siti lačnega ne razume... Včasih se je debelost smatrala za bolezen, danes pa (zaradi današnjega tempa življenja, ipd...težko najdeš človeka izpod 100kg)je nekaj povsem normalnega!
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes