19.02.2017
LJ
/ 3°

Beograjčanka pri 25 letih zastonj potuje po svetu in živi od spleta

Ukvarja se s startupi, digitalnim marketingom, svetovanjem. In kar je najbolj zanimivo - od 21 leta potuje po celem svetu - zastonj! Ko pa boste slišali, za kaj porabi največ zaslužka, boste obnemeli.

Mlada podjetnica iz Beograda Jovana Miljanović, ki se ukvarja s tehnološkimi startupi, digitalnim marketingom in svetovanjem, je vzor, kako lahko uspeš do 25. leta.

Študirala je na fakulteti za organizacijske vede, dokler ni v tretjem letniku dobila štipendije ameriške vlade in se preselila v ZDA. Za 24 sata je razložila, kako je prišla v digitalni svet. "Ob prebiranju knjig Petra Druckerja in Philipa Kotlerja sem se preusmerila v marketing, ki sem ga prenesla v digitalni svet. S startupom sem se ukvarjala že na fakulteti. Tehnologija je poleg potovanj in pisanja moja največja ljubezen, saj omogoča iste možnosti za vse," je dejala.

 

 

ABU DHABI DOO :)

Objavil/a Jovana Miljanovic dne 14. oktober 2015

 

Nisem nadpovprečno inteligentna, fakutete nisem končala z najvišjimi ocenami. Lahko pa izbiram, kje bi rada delala.

"Ukvarjam se s stvarmi, ki jih imam rada, ki me izpolnjujejo. Z veliko truda in dela sem postala zelo dobra." Prepotovala je svet in najbolj ji je bilo všeč v Izraelu. "Posel me je vodil v Francijo, Združene Arabske Emirate, Nemčijo, Romunijo, Tunizijo, Grčijo, Egipt, Španijo, Veliko Britanijo." V zadnjih treh letih je živela v štirih različnih državah. Delala je v Londonu in Dubaju - kjer je dobila 30.000 dolarjev za razvoj svoje mobilne aplikacije -, živela je v New Yorku, na Cipru. 

Večino zaslužka vlaga v svoje izobraževanje in se venomer uči. "80 odstotkov denarja porabim za tečaje, zdravo hrano, knjige in pametne naprave. Nimam veliko prostega časa, porabim ga samo za ljubljene in za svojega psa." Besede "dopust" - kot pravi - ne pozna. Za razliko od večine sovrstnikov spleta ne dojema kot zabavo. "Zame je vedno pomenil beg iz realnosti v svet brez ovir in meja, kjer ne potrebuješ potnega lista ali veliko denarja, da študiraš na najboljših fakultetah, obiskuješ najboljše muzeje in raziskuješ najbolj skrite kotičke sveta." Tudi zato si želi, da bi čim več mladih imelo prost dostop do spleta.

Trenutno razvija mobilno aplikacijo Noiz, ki omogoča objavo statusa, vezanega na lokacijo. Drugi uporabniki lahko vidijo vaše objave, lokacijo in čas objave, je tudi možnost dodajanja ključnikov. Tako lahko spremljajo določene teme in brez zadržkov pišejo o njih, vedoč, da so popolnoma anonimni.

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 8
 
BŠK 21.01.2016 14:00:59
Kaj spet sanjate? Pač našla je dobrega sponzorja in nič drugega!
 
peropetarda 18.01.2016 15:18:06
Kaj sem sedaj prebral...? Članek je katastrofa...in ne vem zakaj bi obnemel ob porabi 80% denarja za tečaje, zdravo hrano, knjige in pametne naprave. Za te stvari večina ljudi porabi 80% zaslužka - za hrano, ostalo pa je luksuz, ki za nekatere pomeni pametne naprave, za druge pa kaj drugega...sicer pa če ima čas brati toliko knjig, ima kar nekaj prostega časa - jaz ga nimam toliko...ne vem, a avtorji teh člankov preberejo pred objavo kar napišejo, ali so plačani na čas, ki ga porabijo za članek...
 
kundalinigirl 16.01.2016 16:21:19
Potuje zastonj po svetu,to je malo čudno,razen če ima kak popotniški blog?
kajenje je zdravo 15.01.2016 10:51:11
Kako to misllte "zatonj".????? - to pomen, da ji vsi prevozniki podarijo prevoz, tko pa, kot je res, ampak vi ne znate napisat, pa ni "zastonj."
Sam Il 15.01.2016 11:16:09
Eh, 24 kur ..... pojma nimajo :)
Maj2016 17.01.2016 11:14:54
tu gor je vse zastonj
 
Sam Il 15.01.2016 10:51:08
Lepa in pametna :)
FCL 15.01.2016 11:19:22
Torej ni za imet.
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Bi sprejeli delo, zaradi katerega bi se vozili na drugi konec Slovenije?

calculate
glossary
indexes
indexes