22.01.2017
LJ
/ -9°

Šef LinkedIna razdelil 14 milijonov dolarjev med zaposlene

Generalni direktor LinkedIna Jeff Weiner je razdelil 14 milijonov dolarjev med zaposlene, da bi se oddolžil za strm padec delnic. Z darovanjem želi dvigniti moralo v podjetju.

Jeff Weiner
Jeff Weiner (Foto: AP)

Generalni direktor LinkedIna Jeff Weiner se bo odpovedal 14 milijonom dolarjev (12,8 milijona evrov). Denar bo razdelil med zaposlene, da bi dvignil moralo med njimi po padcu vrednosti delnic.

Padec je sledil februarskemu poročilu o poslovanju. Delnice, ki so bile pred poročilom 192 dolarjev, so po objavi padle za 40 odstotkov na 108 dolarjev, od tedaj pa znova narasle na 119 dolarjev.

Weiner, ki je prvič tako delil denar, obenem miril, da se bo vrednost znova dvignila, "da gre za isto podjetje in za iste zaposlene kot pred padcem. In kar je najpomembneje - imamo isto nalogo, vizijo in sposobnost uspeti."

Sicer ni prvi generalni direktor, ki je delil denar. Twitterjev Jack Dorsey je oktobra lani po seriji odpuščanj zaposlenim prepustil odstotek podjetja.

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
 
BŠK 10.03.2016 13:17:59
Koga spet farbate? Od omenjenega portala imajo korist samo od naivnežev ker pobirajo njihove podatke in živijo od klikov ter vse to pospravljajo sebi v žep, preostanek pa dajo agencijam, ki jim posredujejo podatke Zbudite se!
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes