22.01.2017
LJ
/ -9°

Službo bodo najlažje dobili skladiščniki, varilci, električarji

"Iskalci zaposlitve morajo biti proaktivni - aktivno poiskati primerna podjetja in se jim predstaviti. Znati morajo vzbuditi pozornost in primerno predstaviti svoje sposobnosti," svetuje Ksenija Štrekelj iz Adecca.

Po mnenju zaposlovalne agencije Adecco bo tudi letos naraščalo povpraševanje po tehničnih kadrih, še posebej v razvoju aplikacij, in specialistih v različnih panogah. 

Tudi letos bodo delodajalci še naprej iskali enake profile kot v letu 2015, čedalje več povpraševanja bo po specialistih s konkretnimi znanji in rešitvami ali izboljšavami. Tehnični kadri ne bodo imeli omejitev na karierni poti, kadri z družboslovno izobrazbo pa bodo še naprej morali biti prilagodljivi, so opozorili.

Delavec
Iskali bodo tehnične kadre. (Foto: Thinkstock)

Napovedi za svetovno gospodarstvo v letošnjem letu so optimistične, tudi v Sloveniji naj bi bilo nekaj večjih investicij, ki bodo vplivale na trg dela in zaposlovanje, dodajajo. Obenem se bo v Sloveniji povečal izvoz, saj morajo podjetja za rast poslovanja iskati nove trge.

Iskani kadri bodo predvsem kvalificirani proizvodni delavci, skladiščni delavci, viličaristi in tehnični kadri, kot so varilci, CNC operaterji, orodjarji, tehnologi, finomehaniki, livarji, strojni inženirji, mehatroniki, električarji, cevarji, pa tudi gostinski kader (kuharji, natakarji).

Priložnosti bodo po mnenju Adecca tudi za strokovno izobražene kadre, kot so programerji, elektro in strojni inženirji ter prodajni predstavniki, predvsem z znanjem tujih jezikov in tehnološkim znanjem.

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 3
 
BŠK 12.01.2016 19:50:29
Kaj spet sanjate? Če nimaš vez in poznanstev se lahko samo obrišeš pod nosom!
Volgangeg 12.01.2016 20:33:43
to se pa strinjam s tabo
Volgangeg 11.01.2016 10:27:15
ka pa za proizvodnjo ?
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes