16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Strast do kuhe sta mu v zibelko položila mati in oče

Luka Jezeršek je živ dokaz, da je kuhanje dober posel, od katerega se lahko lepo živi. Danes zase v šali rad reče, da je hotel gostilno, zdaj pa ima Dvor.

Moj moto je "manj je več". Na krožniku naj bo malo in dobro.

Strast in talent v kuhinji je podedoval po mami in očetu, Sonji in Franciju, ki sta za delo v uspešnem družinskem podjetju Jezeršek gostinstvo navdušila tudi tri njegove brate. "Poklic sta nam predstavila kot zahteven, a lep," se spominja Luka Jezeršek.

Vedno si je silno želel gostilno, danes pa v šali rad reče: "Hotel sem gostilno, zdaj imam Dvor!" Kot vodja je odločen in včasih tudi trmast ter hkrati sistematičen, tehničen in organiziran. Njegove lastnosti se odražajo v slehernem njegovem dnevu. Vsako jutro pelje sina Urha v vrtec, nato gre na Dvor na kavo. Okoli 9. ure je v Hiši kulinarike Jezeršek, popoldan se odpravi na eno od njihovih drugih lokacij.

Luka Jezeršek - 12
Luka Jezeršek je najbolj ponosen, ker so se bratje uspeli dogovoriti za skupno pot v družinskem podjetju, ki letos praznuje 35 let. (Foto: 24ur.com)

"Kot solastniku in vodji kuhinje mi res ni dolgčas. Ob sebi imam sedem tesnih sodelavcev - vodje kuhinj, ki so moje prvo orodje, s katerimi režem, sekljam, kuham, pečem, oblikujem, organiziram, računam, poučujem, programiram ..." Vseeno si vzame čas za oddih. Poleti gre z družino na morje za 10, 14 dni. "Žena me je navdušila nad jadranjem, kjer je res na 'off'. Drugi teden v januarju pa grem na smučanje na Kronplatz."

Spomladi na POP TV prihaja zanimiva nova kuharska oddaja Moja mama kuha bolje!, v kateri bodo mame vodile otroke med kuho. Če nihče ne kuha bolje kot vaša mama, se prijavite!

V Jezeršek gostinstvu zaposlujejo od 70 do 100 oseb, povprečno starih 35 let. Večinoma začnejo na dnu, od koder se ob trdem in dobrem delu počasi vzpenjajo. "Všeč mi je, da smo še tako veliki, da lahko veliko sodelavcev 'hodi po stopnicah', kjer opazuješ razvoj nekega posameznika in nenazadnje tudi sebe." Po njegovih izkušnjah pa mora biti dober kuhar delaven, potrpežljiv, razgledan in izkušen, najbolje tudi s posebnimi znanji.

Lansko leto je bilo zanje odlično, "kar je posledica trdega dela vseh". Na vprašanje, kakšna je formula za uspeh v gostinstvu, odgovarja, da mora vsak sestaviti svojo. Ključna sestavina pa je trdo delo in vztrajnost, razkrije. Pri hrani je rad kreativen in edinstven. Drži se mota "manj je več" in na krožnik raje položi malo hrane, ki pa mora biti res dobra. Mojstrsko ga je naučila kuhati mama Sonja, ki zna narediti tako božanske vampe po tržaško, da jih z užitkom jedo tudi tisti, ki jih nikoli ne jedo. Zanj ni dvoma, da je najboljša kuharica na svetu.

Če se ne strinjate z njim in menite, da nihče ne kuha bolje od vaše mame, lahko nastopite v kuharski oddaji Moja mama kuha bolje!, ki spomladi prihaja na POP TV. Prijavite se in dokažite svoj prav!

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
 
Mismosprememba 22.01.2016 09:28:07
Čez nekaj let bodo pa prodajali premoženje....že videno pri teh TV gazelah.
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes