16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Tako lahko tudi vi zaslužite milijone

Vzgojiteljica Deanna Jump je prek spleta prodajala učne načrte za sedem evrov. Po štirih letih ima milijone in denar na njen račun še kar priteka. In še zdaleč ni edina navadna smrtnica, ki ji je uspelo.

Ni nujno, da bo uspelo tudi vam, a vseeno preverite, kako je nekaj navadnih smrtnikov zaslužilo milijone.

1. Oblikujte spletno stran.

Scott DeLong je sredi leta 2013 ustanovil stran ViralNova. Po osmih mesecih je služil na deset tisoče dolarjev mesečno. Zaslužek je prišel od oglaševalcev, ki so se želeli pojaviti ob njegovih zapisih zaradi velikega obiska njegove strani. In kar je najbolje – ves denar je bil njegov, saj ni imel zaposlenih ali dolgov od morebitnih vlagateljev. Lani naj bi s prodajo strani zaslužil 100 milijonov dolarjev.

2. Razvijte aplikacijo za igro. 

Denar
Tudi vi lahko obogatite, če le imate dobro idejo. (Foto: Thinkstock)

Dong Nguyen je v treh dneh ustvaril najbolj priljubljeno igro leta 2014, Flappy Bird. Z brezplačno igrico je dnevno zaslužil do 50.000 dolarjev (46.000 evrov), ko je omogočil oglasno pasico na mobilnih telefonih. Po 20 dnevih je zaslužil milijon, po mesecu pa je umaknil igro, "ker je povzročala odvisnost".

3. Objavite knjigo na Amazon Kindle.

Amanda Hocking je bila prva neodvisna pisateljica, ki je pred nekaj leti objavila knjigo na Amazon Kindle. Mesečno je prodala približno 100.000 kopij po tri dolarje. Ker je obdržala 70 odstotkov zaslužka, je kmalu zaslužila nekaj milijonov. 

4. Ustanovite program na YouTubu.

PewDiePie je s pomočjo Youtube zaslužil 12 milijonov dolarjev (11 milijonov evrov). Ker objavlja privlačne vsebine in ima veliko sledilcev, ima donosno kariero. In še zdaleč ni edini.

5. Zbirajte denar na Kickstarterju.

Peterica je želela na Kickstarterju za pametno uro Pebble zbrati 100.000 dolarjev, na koncu pa je so dobili 10,2 milijona dolarjev (9,4 milijona evrov). Če bo javnosti všeč vaša ideja ali projekt, tudi vi lahko zberete zajetne denarce. Je pa res, da jih ne smete pospraviti v žep, temveč jih morate vložiti v razvoj produkta za lansiranje na trg.

6. Objavljate učne načrte.

Leta 2008 je vzgojiteljica Deanna Jump ustanovila plačljivo stran za prodajo učnih načrtov. V štirih letih je postala milijonarka, ker je mesečno zaslužila več kot 100.000 dolarjev (92.000 evrov).

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes