16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Yahoo bo odpuščal

Pri Yahooju bodo zaradi milijardnih izgub odpuščali ter verjetno tudi prodajali patente in nepremičnine. Izključeni nista niti prodaja ali združitev s konkurenco.

Pri ameriškem spletnem podjetju Yahoo, ki je v zadnjem lanskem četrtletju ustvarilo 4,43 milijarde dolarjev izgube, bodo odpustili približno 15 odstotkov zaposlenih. Obenem bodo zaprli pisarne v Madridu, Milanu, Dubaju, Ciudadu de Mexico in Buenos Airesu.

Yahoo
Yahoo je v zadnjem lanskem četrtletju ustvaril 4,43 milijarde dolarjev izgube. (Foto: Thinkstock)
Yahoo je napovedal agresiven strateški plan za poenostavitev poslovanja, hkrati pa bo iskal dodatne strateške alternative, kar bi lahko pomenilo, da bo iskal možnost prodaje ali združitve s kakšnim od podjetij.

Stroški bodo tako na letni ravni nižji za 400 milijonov dolarjev. S prodajo nestrateškega premoženja, med katerim v družbi omenjajo tudi patente in nepremičnine, bo Yahoo po načrtih zaslužil vsaj milijardo dolarjev.

Konec leta bo pri njih le še 9000 zaposlenih in 1000 zunanjih sodelavcev, kar je 42 odstotkov manj kot v letu 2012. Napoved odpuščanja, ki je bila objavljena skupaj s četrtletnimi poslovnimi rezultati podjetja, je po več letih prizadevanj za povrnitev nekdanje slave prvi znak, da bi lahko prišlo do prodaje Yahooja ali morebitne združitve.

Yahoo s sedežem v kalifornijskem Sunnyvaleju je v zadnjem četrtletju lani ustvaril 4,43 milijarde dolarjev izgube, potem ko je v enakem obdobju leto prej zabeležil 166,3 milijona dolarjev dobička. Četrtletni prihodki, ki so močno odvisni od oglaševanja, so se v letni primerjavi povečali le za 1,6 odstotka, na 1,27 milijarde dolarjev.

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes