ŠTARTAJ, SLOVENIJA!

'Dneve smo želeli raztegniti na 26, 27 ali več ur'

Natisni0
20. september 2017 je tisti datum, zaradi katerega smo se pravzaprav prijavili v projekt Štartaj Slovenija.

V naslednjih tednih bomo na Cekin.si objavljali bloge podjetnikov, ki so sodelovali v drugi sezoni oddaje Štartaj, Slovenija!.

Majhno, neznano ali celo pravkar ustanovljeno podjetje in njegove izdelke predstaviti celotni Sloveniji in jih postaviti na prodajne police velikega trgovca Spar Slovenija. Lahko si samo predstavljate, da sta bila pričakovanje in nestrpnost na višku.

Tekle so še zadnje priprave za začetek prodaje. Prve količine izdelkov so bile že v Sparovem skladišču, a vrvež v proizvodnih prostorih ni pojenjal. Količine, o katerih smo lahko pred projektom le sanjali, so postale resničnost. Pridne roke naših zaposlenih in tudi nas samih so že nekaj mesecev pred začetkom prodaje poprijele za delo in velikokrat se je delo zavleklo pozno v noč. Dneve smo s 24 ur želeli raztegniti na 26, 27 ali več ur, saj so bili dnevi enostavno prekratki.

Ogromno količino fizičnega dela, organizacije, nabave strojev, surovin, embalaže in vsega, kar je potrebno, da na koncu izdelek kot svojega prvorojenega otroka položiš na paleto, ga lepo zaviješ in v mislih pospremiš na pot k velikemu trgovcu. Želiš si, da bi bila njegova prihodnost srečna in da bo kupcem všeč, saj bo na koncu to najbolj pomembno. Bodo kupci v naših izdelkih prepoznali vso ljubezen do dela, ki je vložena v izdelek, bo izdelek dovolj kvaliteten, da se bodo kupci vedno znova vračali in ga kupovali? Le po tem bosta odvisni prihodnost in uspešnost našega podjetja.

In prišel je težko pričakovani dan, 20. september 2017. Ura je bila 9.00 in vstopili smo v Interspar v Cityparku, ki se nahaja v nakupovalnem središču BTC v Ljubljani. Vseh osem sodelujočih podjetij, naši potrpežljivi mentorji iz podjetij Formitas, Spar in POP TV, NLB, Summit motors – Ford, novinarji, kamere in tudi udeleženci prve sezone oddaje Štartaj, Slovenija! Občutki, kot jih doslej še nisem poznal. Zazdi se ti, kot da se svet vrti okoli tebe. Fotografiranje, snemanje, vprašanja, intervjuji, čestitke, vse se vrti z neznansko hitrostjo. Ponosno se fotografiraš s svojimi izdelki in ponosen si nase. Res se splača!

Good4Dogs
Good4Dogs

To so trenutki, ob katerih pozabiš na prespane noči v razmišljanju in skrbeh, žulje na rokah, solze, ki so nam tu in tam orosile oči, ko smo za hip pomislili, da nam ne bo uspelo. Trenutki, ki se ti za vedno vtisnejo v spomin in postanejo del tebe. Trenutki, ki te izoblikujejo, kot umetnik oblikuje kameno gmoto v prečudovito skulpturo. Postaneš drugačen, boljši, bolj samozavesten, odločen, trden, izkušen, saj veš, da zmoreš. In vse to ti da Štartaj Slovenija. Neprecenljivo!

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI