28.11.2015
LJ
/ 0°

Varčevanje za 8-letnega vnuka

Razmišljam, da bi za svojega 8-letnega vnuka začela mesečno varčevati do njegove osamosvojitve. Zanima me, kaj mi predlagate in kaj lahko pričakujem? Joži iz Radomelj

V primeru dolgoročnega varčevanja za vašega vnuka vam predlagamo izbiro mesečnega varčevanja v globalnem delniškem vzajemnem skladu. V kolikor ste trdno odločeni, da boste do vnukove osamosvojitve redno mesečno vplačevali isti znesek, se vam vsekakor izplača izbira mesečnega varčevanja preko varčevalnega načrta, kjer vam družba za upravljanje omogoča varčevanje ob ugodnejših pogojih (nižji vstopni stroški).

V kolikor bi v sklad redno mesečno vplačevali 50 EUR, bi lahko ob 9 odstotni povprečni letni donosnosti v 10 letih privarčevali 9.276 EUR, v primeru, da se bi odločili za varčevalni načrt pa 278 EUR več.

Pred prvim vplačilom v izbrani vzajemni sklad se boste morali z otrokovim staršem dogovoriti, da bo na otrokovo ime kot zakoniti zastopnik podpisal pristopno izjavo, ki je osnova za začetek varčevanja. Ob podpisu pristopne izjave vam bo starš izročil plačilni nalog na katerem je navedena številka transakcijskega računa vzajemnega sklada ter sklicna številka, kamor boste mesečno vplačevali.

V primeru izplačila pred otrokovo polnoletnostjo veljajo predpisi, ki urejajo zakonsko zvezo in družinska razmerja. Če je otrok mlajši od 15 let se izplačilo opravi samo s soglasjem centra za socialno delo. V primeru, da je otrok star med 15 in18 let pa mora izplačilo poleg otroka odobriti še eden od staršev. Nakazilo se lahko skladno z davčnimi predpisi opravi le na transakcijski račun otroka.

FB članek - join us

Strokovnjaki

Strokovnjakom pišite na cekin@pop-tv.si.
Gregor Jenko

Strokovnjak na področju razvoja človeških potencialov

Področje delovanja:
univ. dipl. psih., vodja projektov,

Podjetje: O.K. Consulting d.o.o.
Klemen Kavčič

Strokovnjak za osebne finance

Področje delovanja:
Finančni svetovalec

Podjetje: I-svetovanje d.o.o.
Contall 3

Računovodsko, davčno, finančno in pravno svetovanje

Področje delovanja:
Računovodsko, davčno, finančno in pravno svetovanje

Podjetje: Contall d.o.o.
Anja Žagar

Zavarovalniška strokovnjakinja, Avalon tim d.o.o.

Področje delovanja:
Zavarovalniški strokovnjak

Podjetje: Avalon tim d.o.o.

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Če bi imel/a prihranjen denar, bi ga vložil/a v/na:

calculate
glossary
indexes
indexes