17.01.2017
LJ
-0° / -2°

Ob pogledu na ta drevesca boste ostali brez besed!

Mir, upanje, družina, skromnost in preprostost so vrednote božičnega časa. Zadnji dve pa absolutno ne veljata za tri najdražja božična drevesca, ki so jih kdaj koli naredili.

Sporočilo božičnega časa naj bi bile vrednote, kot so mir, upanje, družinske vrednote, skromnost in preprostost. Skromnost in preprostost pa vsekakor ne veljata za tri najdražja božična drevesca na svetu, ki so jih kdaj koli okrasili.

1. Božično drevesce Soo Kee

božično drevo

V Singapurju so leta 2007 izdelali božično drevesce, ki je stalo en milijon dolarjev oziroma 767 tisoč evrov. Naredili so ga v zlatarni Soo Kee Jewellery, kjer so ga okrasili z 21.789 diamantni oziroma neverjetnimi 913 karati, 3.762 kristali in 456 lučkami. Božično drevesce je bilo visoko 213 centimetrov in je tehtalo kar tri tone.

2. Božično drevesce Ginza Tanaka

božično drevo

Znana tokijska zlatarna Ginza Tanaka je tudi letos presenetila obiskovalce z drevescem iz čistega zlata v vrednosti 1,95 milijona dolarjev oziroma 1,5 milijona evrov. V zlatarni, ki jo vodi Ginza Tanaka, pravijo, da gre za najdražje božično drevesce, ki so ga kadar koli ustvarili. Drevesce je visoko 2,4 metra in tehta 12 kilogramov. Okrasili so ga s 50 orhidejami, vsaka stane 1.150 evrov, in s 60 zlatimi okraski v obliki srca. Na vrhu drevesca so postavili zvezdo, ki je vredna slabih 50 tisoč evrov.

3. Božično drevesce Emirates Palace Hotel

božično drevo

Najdražje božično drevesce na svetu pa naj bi bilo lani postavljeno drevesce v hotelu s sedmimi zvezdicami Emirates Palace Hotel, ki naj bi stalo vrtoglavih 11 milijonov dolarjev oziroma 8,4 milijona evrov. Namesto s tradicionalnimi okraski so ga dekodirali z zelo dragimi verigami, na katerih so se bleščali dragi kamni, dodali pa so še nekaj zlatih in srebrnih pentelj in lučke. Začetna vrednost štiri metre visokega umetnega drevesca je bila le 7.700 evrov, ki pa se je povzpela v višave, ko so ga začeli dekorirati z zlatom, srebrom, perlami, diamanti, safirji in drugimi dragimi kamni. Skupno je na najdražjem drevescu na svetu kar 181 dragih kamnov.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes