21.02.2017
LJ
10° / 4°

Podjetniki, želite pustiti vtis?

Podjetniki, čeprav so na voljo vedno nove komunikacijske poti s strankami preko spletnih strani in socialnih omrežij, ne pozabite na vizitko.

Dobra vizitka je eden izmed temeljev vsakega dobrega tržnega načrta. Čeprav imajo podjetja sedaj na voljo različne komunikacijske poti (spletna stran, forum, socialno omrežje,..), kako nagovarjati stranke in si ustvarjati dobro podobo, ne smejo pozabiti na preproste, vendar učinkovite vizitke.

Vizitka je glede na svojo velikost in ceno odlično trženjsko orodje. Seveda ne morete pričakovati, da bo stranka iz nje izvedela celotno zgodbo vašega podjetja, vseeno pa bo dobila prvi vtis glede vašega podjetja in vse potrebne kontaktne informacije. Podjetniki morate poskrbeti, da preko vizitk vaše stranke dobijo dober prvi vtis o vašem podjetju ter da si vas zapomnijo. Različne trženjske raziskave so pokazale, da lahko majhna vizitka vpliva na vtis stranke, prav tako kot vaša obleka, prenosni računalnik ali kovček.

Ne pozabite na vizitko vključiti vse pomembne informacije, kot so vaše ime in priimek, naziv, ime podjetja, naslov, telefonske številke, številka faksa, email naslov in spletna stran podjetja. Če vas nekdo želi kontaktirati mu morate dati na voljo vse možne poti, kako lahko stopi v kontakt z vami.

Pozorni pa morate biti tudi na to, da izberete vizitko, ki bo primerna poslu, ki ga opravljate, panogi v kateri vaše podjetje deluje in vašemu osebnemu stilu. Če ste na primer direktor pogrebnega zavoda, verjetno ne boste strankam delili vizitk pisanih barv z liki iz risank na njih. Če se ukvarjate z varstvom otrok verjetno ni smiselno, da izberete uradno črno-belo vizitko z vgraviranimi črkami. Preden se odločite za dizajn vizitke, dobro razmislite o podobi podjetja, ki jo želite predstaviti vašim strankam. Za pomoč smo vam pripravili pet različnih vizitk z različnimi slogi:

Osnovna vizitka

vizitka

Takšna vizitka je ponavadi natiskana s črnimi črkami na beli oziroma bež podlagi. Ta slog vizitke je dober, kadar želite strankam sporočiti le najnujnejše informacije o vašem poslu. S preprosto vizitko strank ne obremenjujete z različnimi dodatki, vendar k njim pristopite s preprostim dizajnom, nedvoumnimi informacijami in jedrnatimi podatki. Takšna vizitka bo učinkovita pri strankah, ki jih ne navdušijo bleščeči dodatki ampak le dejstva.

Vizitka s sliko

vizitka

Včasih je pomembno, da si vas stranke zapomnijo, zato se lahko odločite za vizitko s fotografijo, risbo ali celo karikaturo. Vizitke s fotografijo so primerne predvsem za zavarovalne zastopnike, finančne svetovalce, prodajnike, nepremičninske agente in podobno. Fotografije ali risbe pa lahko predstavljajo tudi izdelek ali storitev, ki jo opravljate, saj veste, ena slika zaleže bolj kot tisoč besed. Ob sliki avtomobila na vizitki bo stranki takoj jasno, da se ukvarjate s popravilom ali prodajo avtomobilov. Pri vizitkah s fotografijo pa je ponavadi bolje uporabiti tudi več barv in se ne omejiti le na črno in belo.

Vizitka povezana z dejavnostjo

vizitka

Nekatere vizitke ne vzbujajo pozornosti samo s svojim izgledom, ampak kakšne so na otip. Za njihovo izdelavo se lahko namreč uporabijo različni materiali, ki ponavadi niso značilni za vizitke. Lesena vizitka bi tako lahko bila primerna za mizarja, kamnita vizitka za kamnoseka, vizitka iz gume za vulkanizerja in aluminijasta za oblikovalca kovin.Poleg neobičajnih materialov za vizitke pa se lahko odločimo tudi za različne oblike vizitk, s katerimi bi vzbudili zanimanje strank.

Večnamenska vizitka

vizitka

Vizitka je lahko veliko več kot le orodje sporočanja vašega imena in podjetja. Lahko se jo uporabi tudi kot kupon za popust, opomnik za sestanek ali se ji doda še kakšno drugo funkcijo. Lahko pa stranki zagotovi tudi kakšno dodatno informacijo, ki bi jo rabila v povezavi z vašim podjetjem. Turistična kmetija bi lahko na zadnjo stran vizitke umestila zemljevid, da bi jo gostje lažje našli. Vsaka vizitka ne glede na slog lahko služi več namenom.

Nenavadna vizitka

vizitka

Dodatno pozornost med strankami lahko vzbudi unikatna vizitka, polna kreativnosti, ki jo omejuje le vaš proračun, ki ga namenjate za trženje vašega podjetja. Nekatera podjetja se odločijo za zanimive vizitke, ki se zložijo v škatlico in so primerne za shranjevanje majhnih stvari. Zanimiva ideja pa je tudi izdelava vizitke iz čokolade, s katero se lahko stranke posladkajo, čeprav se v tem primeru vaši kontaktni podatki lahko verjetno prav hitro izgubijo.

Spremljajte nas na Facebooku!

 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Vas je strah, da se ne boste znali prilagoditi digitalizaciji in da boste ostali brez dela?

calculate
glossary
indexes
indexes