16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Tudi pri nas: krzneni plašči za 70 € in gospodinjski aparati za 10 €

V kriznih časih, ko marsikdo težko pride čez mesec, je težko razmišljati še o darilih za najbližje. Poglejte, kako lahko privarčujete pri nakupih daril in celo nekaj zaslužite.

V teh kriznih časih marsikdo nima denarja za plačilo nujnih mesečnih stroškov, zato na obdarovanje svojih bližnjih med prazniki noče niti pomisliti. Vseeno obstaja nekaj možnosti, ko lahko kupite kakovostna, a poceni darila oziroma prodate stvari, ki jih ne potrebujete več in s tem nekaj zaslužite.

Obiskali smo zastavljalnico, v kateri lahko dobite gotovino na precej preprostejši način, kot če bi na primer najeli kratkoročni kredit. Anton Murn iz Zastavljalnice Litija nam je povedal, da so jih včasih obiskovale večinoma gospodinje, ki so prinašale manjše predmete, danes pa opaža, da je vse več podjetnikov: "Hodijo ljudje, ki potrebujejo 1000 ali 2000 evrov, da dokončajo posel ali izplačajo plače." Ljudje največ sicer zastavljajo zlato, včasih pa se najdejo tudi kakšni zanimivi predmeti, kot je bil džip hummer ali vodni skuter. Murn nam je še pojasnil, da pred prazničnimi časi kupci več povprašujejo predvsem po zlatu, igralnih konzolah in drugi zabavni elektroniki.

Po darila se lahko odpravite tudi v komisijsko trgovino, kjer prodajajo veliko raznolikih predmetov. Tukaj menda prodajajo stvari predvsem tisti, ki določenih predmetov ne potrebujejo več. Obiskali smo trgovino Šparov'c v Radovljici, kjer nam je lastnik Bojan Valter pojasnil, da k njim hodijo ljudje po ugodnih vsakdanjih in prazničnih nakupih. Praznih rok pa ne bodo odšli niti zbiratelji starin in rekreativni športniki. Tisti, ki bi radi kaj zaslužili, lahko stvari pri njih tudi prodate, denar pa boste dobili takoj, ko bo predmet prodan.

Če si nameravate pred prazniki prenoviti garderobo, se lahko odpravite tudi v trgovino z rabljenimi oblačili. Matej Gjurin iz trgovine Gvant v BTC nam je povedal, da lahko pri njih kupite oblačila od enega evra, kolikor boste odšteli za modne dodatke, do 70 evrov, za kolikor že lahko dobite kakovosten plašč. Na policah boste našli tudi oblačila priznanih blagovnih znamk, saj pri njih ljudje iščejo predvsem nekaj drugačnega, kar odstopa od običajnih trgovin.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 8
SonyGirl 10.02.2012 13:59:07
Jst sploh ne štekam fore pelcmantlov. Kot prvo so težki in okorni, kot drugo pa sploh niso tak topli, kot pravijo.
 
AcCobra78 10.02.2012 11:22:37
Nehajte fopati s temi zastavljalnicami, ker samo nategujejo ljudi. Vsakemu se bolj splača prodati svoje stvari na Bolhi ali preko Salomonca!
Spetsnaz 13.12.2011 12:45:33
Gvant ima drazje obleke (to so rabljene obleke, da nebo pomote!), kakor imajo na stojnicah cisto nove !
Clair de Lune 10.02.2012 10:30:50
Sramotno, da vzpodbujate takšen naslov.
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes