19.02.2017
LJ
/ 3°

To se najbolj splača narediti v nedeljo!

Glede na rezultate raziskave, pri kateri so pod drobnogled vzeli 10 milijonov letalskih kart na 300 tisoč linijah v letu 2015, naj bi se v nedeljo zagotovo splačalo narediti eno: kupiti letalsko karto!

Računalnik
(Foto: Thinkstock)

Kupovanje letalskih kart preko spleta zna biti še kako stresno početje. Sploh če si želimo na nekoliko daljšo pot, je potrebno več mesecev spremljati cene različnih ponudnikov in kolebati med tem ali opraviti nakup ali morda vendarle še malo počakati in upati, da bo cena še nižja.

Ob vsem tem moramo biti pozorni še na številne zanke ponudnikov: velikokrat se zgodi, da oglašujejo izredno ugodne lete, le v drobnem tisku pa piše, da cena velja samo za let v eno smer. Povratna karta zna biti v tem primeru še kako draga. Načeloma velja, da je letalske karte najbolje kupiti nekaj mesecev pred načrtovanim odhodom, saj se cene višajo z bližanjem datuma poleta, a to ni vedno pravilo.

Letalske karte kupite ob koncu tedna

Rezultati raziskave 'Expedia's 2016 Air Travel Outlook' so razkrili, da so karte določene dni v tednu na voljo po ugodnejši ceni kot sicer. Za potrebe raziskovanja so upoštevali 10 milijonov letalskih vozovnih na 300 tisoč linijah po vsem svetu v letu 2015 in prišli do zanimivih rezultatov.

Letalske karte naj bi se tako najbolj splačalo kupovati ob koncih tedna. Glede na rezultate naj bi bile te najugodnejše v nedeljo, a tudi sobota ne zaostaja preveč. Med tednom naj bi se karto najbolj splačalo kupiti v torek, še kar ugodno bi se jih naj dalo dobiti tudi v sredo. Dan, ki nikakor ni primeren za nakup letalske karte, naj bi bil petek, saj naj bi bile te na ta dan v povprečju tudi do 11 odstotkov dražje kot v nedeljo.

Seveda je vse odvisno od letalske družbe, ki ponuja letalske karte, a ekonomisti pravijo, da bi bilo pred nakupom dobro pogledati, ali se ponavlja vzorec 'cenejših dni' v njihovi stalni ponudbi. Poleg tega strokovnjaki svetujejo tudi, da velja najprej kupiti karto in se šele nato ukvarjati z vsemi ostalimi podrobnostmi, kot so napoved odsotnosti v službi, rezervacija prevoza na in iz letališča ter namestitev na destinaciji.

Pa še dobra novica: v letu 2016 naj bi se cene letalskih kart zaradi vse cenejše nafte občutno znižale.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Bi sprejeli delo, zaradi katerega bi se vozili na drugi konec Slovenije?

calculate
glossary
indexes
indexes