27.05.2015
LJ
20° / 11°

Najbolj absurdne in najdražje plastične operacije na svetu

Več tisoč dolarjev stanejo plastične operacije, ki so danes nekaj povsem običajnega. Nekatere operacije pa so že malodane absurdne in razsipne.

doktor
Med plastično operacijo so možni zapleti! (Foto: iStockphoto)

Lifting celotnega telesa – 40.000 dolarjev
Hujšanje je danes modna muha ni ga zemljana, ki še ni bil na kakšni dieti. Nastane pa problem, ko pri hujšanju ostaja odvečna koža, ki se je ni moč znebiti, no vsaj ne poceni. Več 10 tisoč dolarjev stane operacija, ki vključuje lifting trebuha, beder, zadnjice, prsi in še in še. Cene se običajno vrtijo okoli 40 tisoč dolarjev, lahko pa cena pri kompleksnejših operacijah tudi zraste še za kakšnega 'jurčka'.

Umetne ličnice – 28.500 dolarjev
Dame, ki želijo bolj 'naravno' poudarjene ličnice, se lahko odločijo za silikonske vsadke. Osnovna operacija sicer stane okoli 6 tisoč dolarjev, vendar pa je operacija precej zahtevnejša za tiste, ki imajo kostno deformacijo. Zapletena operacija vključuje računalniško tomografijo glave, s katero naredijo popoln odlitek lobanje. Nato sledijo silikonske ličnice po naročilu in vstavljanje le teh v obraz. Ker je operacija tako posebna jo izvaja le nekaj plastičnih kirurgov po svetu.

Obrazni lifting – 25.000 dolarjev
Dolgotrajno, več kot 8 ur dolgo operacijo boste pretrpele za gladko kožo na obrazu. Cena operacije je primerna zahtevnim postopkom in več 10 tisoč dolarjev za kirurga na Beverly Hillsu ali v New Yorku je nekaj povsem normalnega. Če vam tako veliko denarja ne leži ravno na okoli, se morda najprej raje posvetujte z dermatologom in preizkusite kakšne cenejše tretmaje, ki so včasih lahko precej učinkoviti.

Multiple operacije nosu – 22.000 dolarjev
Po uspešnosti so operacije nosu na zelo slabem glasu in pogosto se zgodi, da so potrebni dodatni popravki, dodatne operacije in seveda ekstra stroški. Poleg tega je operacija 'odpiranja' nosu zelo zapletena in običajno je potrebno uporabiti hrustanec iz ušesa ali reber, da lahko uspešno popravijo nos.

Operacija vek – 15.000 dolarjev
Klasična operacija vek stane le kakšne 4 tisoč dolarjev, vendar pa za tiste, ki imajo težave z vekami, cena drastično naraste. Operacija lahko vključuje dvig vek, in odstranitev 'podočnjakov', ureditev oblike obrvi, vsaka dodatna želja pa pomeni porast cene. Kanček pazljivosti je priporočlji, saj se pri takšni operaciji lahko človek popolnoma spremeni, zato je dobro upoštevati rek 'manj je več!'.

operacija
Plastične operacije so vse bolj pogoste.

Podaljšanje penisa – 10.000 dolarjev
Eden od najpopularnejših operativnih posegov je zarezovanje suspenzornega ligamenta, kar poveča penis v sproščenem stanju (ligament namreč skrbi, da je penis med erekcijo obrnjen navzgor, po operaciji pa se lahko zgodi, da je obrnjen navzdol). Drugi način operacije moškega spolnega organa pa je vbrizgavanje maščobnega tkiva, predvsem tistega, ki je pod kožo, v penis. Ampak niti ta način ne jamči uspeha, prav tako pa so možne komplikacije. Odločitev pa je vaša!

Vsadek golenskih mišic – 6.000 dolarjev
Če se vam ne ljubi obiskovati fitnesa, se raje odpravite kar k lepotnemu kirurgu, ki vam bo namesto mišic vstavil silkonske vsadke. Plastična operacija, s katero boste pridobili športno postavo.

Vsadek za prsne mišice – 4.000 dolarjev
Ste si vedno želeli izgledati kot budybuilder, pa vam nikoli ni uspelo. Zakaj bi svoje prsi povečevale le ženske, danes lahko to počnejo tudi moški. Za nekaj tisoč dolarjev bodo vaše prsi izgledale kot na fotografiji, za preostanek telesa pa bo treba poskrbeti drugače.

Obnova himena – 3.000 dolarjev
Nekateri moški imajo fetiš, da bi svoje spolne užitke delili z devico. Danes lahko to storitev – isto žensko večkrat. Kako? Sodobna medicina je odkrila način obnove himena v osnovno stanje z plastično operacijo.

moški lepotec
Z operacijo do par centimetrov?

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 3
Stigmata666 28.02.2011 09:41:43
Slovnične napake...cccc....
Je lektor na dopustu?
Bojan Dimc 22.10.2010 05:54:11
kaj gor??? dol dol
mickica 21.10.2010 11:54:11
... pol pa bele kopalke gor, ja fajn no!
Več komentarjev

Iskanje

calculate
glossary
indexes
indexes