26.05.2015
LJ
22° / 11°

Pet najlepših tržnic na svetu

Pravi popotniki pravijo, da na seznam krajev, ki jih obiščejo, vedno uvrstijo tržnico. Menda skorajda ni boljšega kraja za resnično spoznavanje različnih kultur.

Pri spletnem portalu TripAdvisor so za turiste zato pripravili seznam petih najlepših tržnic na svetu po mnenju popotnikov. Osrednji kriterij je bila raznolikost ponudbe. Na pisanih tržnicah boste tako našli vse – od sadja, zelenjave, hrane, pijače, oblačil, spominkov, čevljev, dodatkov za dom, prosti čas ... Ker gre za kraje, kjer se redno druži na tisoče ljudi, je mogoče spoznati tudi lokalno kulturo, običaje in navade.

Na petem mestu najdemo tržnico Mercat de Sant Joseph de la Boqueria v Barceloni v Španiji. Nahaja se v enem najbolj priljubljenih turističnih predelov mesta Las Ramblas, možnosti nakupovanja pa so tukaj skoraj neskončne. Predvsem bodo na svoj račun prišli ljubitelji sadja, saj obstaja le redko kakšen sadež, ki ga tukaj ne boste mogli najti.

Tržnica - 10
Tržnica Barcelona

Tudi ponudba morskih sadežev zaradi bližine morja ne zaostaja veliko. Da si tržnico marsikateri turist ogleda kot eno izmed znamenitosti, se zavedajo tudi prodajalci, zato vsakokrat pripravijo posebno ponudbo – od možnosti za fotografiranje v najbolj nemogočih pozah in ob lokalnih znamenitostih do predstavitev lokalnih plesov in običajev.

Tržnica - 9
Tržnica Barcelona

Na četrtem mestu najdemo tržnico St. Lawrence v kanadskem Torontu, ki je druga največja v tem velemestu. Poleg bogate kulinarične ponudbe je tukaj pravi raj za zbiratelje redkih starin, ki jih boste našli le redko kje drugje.

Tržnica - 12
Tržnica Toronto
Tržnica - 11
Tržnica Toronto

Tržnica, ki se je uvrstila na tretje mesto, je v Bangkoku, gre za tržnico Chatuchak. Do nje še najlažje pridete, če za prevoz uporabite Skytrain. Praznih rok najverjetneje ne boste odšli. Tukaj se bo našlo marsikaj predvsem na oddelkih z oblačili, modnimi dodatki in čevlji, pestra pa je tudi ponudba hrane in pijače.

Tržnica - 4
Tržnica Bangkok
Tržnica - 3
Tržnica Bangkok

Pa nazaj v Evropo. Na drugo mesto so popotniki uvrstili londonsko tržnico Camden. Pravzaprav gre za celo nakupovalno ulico. Na svoj račun bodo prišli predvsem ljubitelji (nenavadnih) oblačil, zagotovo pa se bo v pisani množici dalo najti tudi mojstra tetoviranja, 'odštekanih' pričesk in najrazličnejše nenavadne modne dodatke.

Tržnica - 8
Tržnica London
Tržnica - 7
Tržnica London

Na prvo mesto pa so med najlepšimi tržnicami popotniki uvrstili Basar v turškem Istanbulu. Vsekakor je impresivna že po velikosti: na kar 31 hektarjih je približno 4000 trgovin. Veliko kupcev sem zahaja zaradi nizkih cen zlatega nakita, ne manjkajo pa niti orientalske preproge, oblačila, starine in spominki.

Tržnica - 6
Tržnica Istanbul
Tržnica - 5
Tržnica Istanbul

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes