28.05.2015
LJ
20° / 7°

63.000 evrov KAZNI, ker niso obesili evropske zastave

Univerza v Northamptonu v Veliki Britaniji je morala plačati skoraj 63.000 evrov kazni, ker na pročelje stavbe ni obesila evropske zastave.

evropska zastava
Kazen 63.000 evrov je Norhamptonska univerza dobila, ker ni obesila evropske zastave.

Kazen v višini skoraj 63.000 evrov so Northamptonski univerzi v Veliki Britaniji naložili evropski uradniki, ker ni obesila evropske zastave na pročelje univerzitetne stavbe oziroma postavila table z evropskim znakom na vidno mesto. S tem je univerza namreč kršila evropska pravila o publiciteti. Evropsko zastavo bi morali obesiti na vidno mesto na stavbo univerze, ker so od Evropskega sklada za regionalni razvoj pridobili sredstva za obnovo nekaterih prostorov kolidža.

Britanski politik Michael Ellis odgovoren za okrožje Northampton North je označil evropsko kazen za astronomsko in dodal, da bi morali iz Bruslja denar takoj nakazati nazaj na račun univerze. 'To je nedopustno. Ti evropski diktatorji se ne bi smeli brigati samo za lastne egote in zapravljati davkoplačevalskega denarja za preiskave takih stvari,' se je še razburil Ellis in nadaljeval: 'Britanski davkoplačevalski denar se zapravlja za absurdne stvari evropske publicitete. Pri tem se ne uporablja niti ščepca zdrave pameti.'

Prodekan in profesor Nick Petford na Northamptonski univerzi je dejal, da so nezadovoljnji z razvojem stvari v taki smeri in da je potek financiranja univerze s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj trenutno v preiskavi. Northamptonska univerza je že osma organizacija v Veliki Britaniji od leta 2007, ki je bila oglobljena zaradi nespoštovanja evropskih pravil o publiciteti.

Novica o kazni, ki je doletela Northamptonsko univerzo, je prišla na površje dan zatem, ko sta morali še dve britanski organizaciji plačati skupaj 28.000 evrov kazni za isti prekršek. Regionalna razvojna agencija Advantage West Midlands in Gospodarska zbornica v Birminghamu sta morali vrniti evropski denar, ker nista javno objavili evropskega znaka, krog rumenih zvezd na modrem ozadju, na brušurah in reklamnem materialu.

Northampton
Univerza v Northamptonu je kršila evropska pravila publicitete.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali kupujete po spletnih oglasnikih?

calculate
glossary
indexes
indexes