28.05.2015
LJ
20° / 8°

Kako je lepa frizerka postala milijonarka?

34-letna Andrea Holmes je bila nekoč frizerka s povprečno plačo in povprečnim življenjem. Potem pa je Britanka na loteriji zadela 2,5 milijona funtov.

Andrea
Andrea na lastni koži spoznava, da denar ne prinese sreče.

Pustila je službo, odprla lasten sprostitveni center in uspela. Danes ima zavidanja vredne prihranke, uspešen posel, veliko hišo, v kateri živi, in nekaj drugih nepremičnin, več luksuznih avtomobilov, privošči si lahko vse, kar se ji zahoče.

A njeno življenje na veliki nogi ima manjšo napako. Andrea je nesrečna, ker nikakor ne uspe najti moškega in si ustvariti družino, čeprav je, takrat ko je zadela dobitek, razmišljala, da bo vse to dobra naložba za otroke, ki jih bo nekoč imela.

'Bila sem samska, ko sem zadela dobitek, in še vedno je tako. Mislim, da se me moški bojijo. Že takrat sem bila zelo neodvisna oseba z jasno oblikovanimi cilji in željami. Še vedno sem. Morda jih to straši,' razmišlja nesrečna bogatašinja. 'Morda kdo zaradi denarja misli, da sem vzvišena, nedostopna ali kaj podobnega, vendar to ni res. Osebnostno sem še vedno ista. Z denarjem se niti ne hvalim niti ne zapravljam veliko.'

Prepričana je, da je za njeno osamljenost delno kriv tudi njen posel, saj dela tudi po 18 ur na dan. 'Lahko bi takoj zapravila ves dobitek, vendar sem želela, da se denar obdrži in z lastnim poslom so prišle številne obveznosti. Vedno pa je bil moj cilj ustvariti dovolj materialne osnove, da si bom lahko privoščila imeti več otrok, ki bi imeli materialno gledano boljše otroštvo, kot sem ga imela jaz.'

V času, ko je zadela na loteriji, je namreč z družino še vedno živela v socialnem stanovanju. Dobitek se ji je najprej zdel tako neverjeten, da se več tednov denarja sploh ni dotaknila. 'Morali so me poklicati iz banke in me opozoriti, da že nekaj časa nisem opravila nobene transakcije na bančnem računu, da sem zares dojela, kaj se je zgodilo,' se spominja. 'Redno sem kupovala loterijske lističe in se veselila že, če sem zadela 10 ali 80 funtov,' je povedala v intervjuju za britanski Daily Mail. 'A 2,5 milijona? To je takšna vsota, da sem se morala najprej privaditi nanjo.'

Najprej si je omislila nov avtomobil. Več kot desetletje starega forda je zamenjala za novi peugeot 206, dve leti kasneje je kupila BMW, zdaj pa vozi mercedes SLK, ki ga je kupila pred štirimi leti. Starše je poslala na križarjenje in se iz socialnega stanovanja preselila na prostorno posestvo s hišo, ki ima štiri spalnice. V njej živi skupaj s psom in papagajem.

Skoraj desetletje kasneje še vedno igra loto in z denarjem ravna varčno. Tako še vedno kupuje v istih trgovinah, kot preden je obogatela. Do popolne sreče ji manjka le družina, za katero bi se, kot pravi, z veseljem odpovedala kakšnemu kosu bogastva.

Denar torej ne pomeni nujno tudi sreče. Pa čeprav so znanstveniki izračunali vsoto, ki jo morate imeti na računu, da bi bili srečni. Preverite, koliko potrebujete po njihovem!

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Ali kupujete po spletnih oglasnikih?

calculate
glossary
indexes
indexes