24.05.2015
LJ
18° / 8°

Hollywood obupno išče novega Harryja Potterja!

Naslednji mesec bo v kino dvorane čez lužo prišel zadnji del serije filmov o Harryju Potterju, ki v Hollywoodu velja za kokoš, ki nese zlata jajca.

harry potter
Bo Hollywood našel ustrezno zamenjavo?

Filmi o mladem čarovniku Harryju Potterju, ki veljajo za najhitreje rastočo filmsko franšizo, so do sedaj v blagajno prinesli 6,3 milijarde dolarjev. Če bo zadnji film tako uspešen kot lanski z naslovom Harry Potter and the Deathly Hollows (prvi del), bo franšiza skupaj zaslužila skoraj 7,3 milijarde dolarjev.

Hollywood nujno potrebuje filmske franšize kot je Harry Potter, ki ustvarjajo serije filmov, televizijske oddaje in velike količine spremljajočega blaga, kot so spominki, oblačila, igrice in podobno. Kljub temu, da je Hollywood v preteklosti v franšize kot so Misija nemogoče, Transformerji in Terminator investiral velike zneske, ni še nobena dosegla uspešnosti filmskih serij Harry Potter in Star Wars. Šest Star Wars filmov je v hollywoodsko blagajno prineslo 4,5 milijarde dolarjev iz prodaje vstopnic po celem svetu in še dodatnih 20 milijard dolarjev iz prodaje spremljajočega blaga.

Potter rešuje tudi prodajo DVD-jev

Oceno 7,3 milijarde dolarjev zaslužka za celotni program Harryja Potterja, bi s prodajo vstopnic v dvoranah s tridimenzionalno tehniko lahko še presegli, ker veljajo te vstopnice za dražje. Potterjevi filmi so pomagali tudi prodaji DVD-jev, ki se na letni ravni še vedno sooča s 15-odstotnim padcem prodaje. V ZDA je po raziskavi IHS Screen Digesta prodaja devedejev aprila in v prvih dveh tednih maja sicer zrasla za 1,6 odstotka, za kar se lahko Hollywood zahvali začetku prodaje DVD-jev zadnjega Potterjevega filma.

Čeprav se v Hollywoodu snemajo vedno nove serije filmov je vprašanje, če bo katera kmalu dosegla takšen uspeh, kot ga je dosegel Harry Potter.

Harry Potter in jetnik iz Azkabana

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes