22.05.2015
LJ
13° / 9°

Poceni in idealno za prihajajoče praznike

Popularni popotniški blog As We Trevel je izdelal seznam poceni evropskih počitniških destinacij, ki jih priporoča svojim bralcem. Slovenije žal ni med njimi, so pa nekatere države, ki so Slovencem že tradicionalno blizu.

Seznam poceni evropskih držav je nastal na podlagi predlogov popotnikov, ki na portalu As We Travel objavljajo svoje prispevke. Kljub temu da se naša država na uradni seznam ni uvrstila, pa so jo kot destinacijo pozneje v komentarjih priporočili številni bralci, ki so jo že obiskali. A poglejmo, katere države in mesta naj bi v letošnji počitniški sezoni nudila največ.

Mostar
Mostar (Foto: Thinkstock)

1. Bosna
Bosna se počasi, a vedno bolj zanesljivo uvršča na sezname držav, ki jih mora obiskati vsak popotnik. Kulinarika, bogata zgodovina, naravne lepote in ne nazadnje tudi kruta vojna so to balkansko državo letos postavili na turistični zemljevid Evrope. Na omenjenem portalu priporočajo predvsem Mostar in Sarajevo ter rafting na reki Neretvi, med jedmi pa kot obvezen del prehrane burek in seveda čevapčiče.

2. Portugalska
Portugalska naj bi bila država, ki ponuja številne lepote. Portal jo omenja kot njim najbolj priljubljeno državo na zahodu Evrope. Priporočajo deskanje na valovih na jugu države, obisk restavracij v Lizboni in raziskovanje slikovitega Porta. Izpostavili so izredno prijazne ljudi in poceni namestitev in hrano.

Sunčani Hvar 3
Med destinacijami je omenjena tudi Hrvaška, ki pa s ponudbo in cenami postaja vedno težje dosegljiva.

3. Hrvaška
Za našo sosedo so takoj zapisali, da ni tako poceni kot preostale države, ki jih predstavljajo, da pa je izredno dobra alternativa Grčiji, kjer kljub veliki krizi niso spustili cen turističnih aranžmajev. Pritegnila jih je obala, male ribiške vasice in otoki. Kot kulturni središči so izpostavili Dubrovnik in Zagreb, ni pa jim ušlo, da se da predvsem v notranjosti države potovati zelo poceni.

Talin
Talin

4. Estonija
Med državami Baltika jih je najbolj pritegnila Estonija. Talin opišejo kot očarljivo mesto s prijaznimi ljudmi, številnimi znamenitostmi in izvrstnimi ter poceni palačinkami.

5. Berlin
Med vsemi mesti v Nemčiji na portalu As We Travel izpostavljajo le Berlin. Med prednosti mesta sodi, da v poletnih mesecih sodi med hladnejša mesta. Priporočajo številne poceni lokale, pekarne in restavracije, mesto nudi tudi številne možnosti za poceni prenočitev, idealno pa naj bi bilo tudi za nakupovanje.

650 let Karlovega mostu
Praga (Foto: Reuters)

6. Češka
Kljub temu da Češka ni več tako poceni, kot je bila, boste v Pragi še vedno lahko našli pivo za evro in pol ter se v restavraciji najedli za manj kot deset evrov.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 4
 
Larsen 25.04.2012 12:23:50
Hm, za manj kot 10 eurov se tudi pri nas da dobro najesti:(
 
poetess 25.04.2012 11:22:02
Krasna reklama v času, ko ljudje nimajo niti za kruh!
jan.k94 14.05.2012 14:33:22
Nekateri!!!!! ne pa vsi:)
 
volek 25.04.2012 11:13:06
Najcenejše 7 dnevne počitnice: 1. 5. iz Muenchna v hotel blizu Alanyie, Club Konakli, all inclusive za samo 237.-€, bo pa zaotovo danes vse zasedeno v letalu. Tistemu, ki mu je cena sprejemljiva naj pohiti s prijavo. Agencija je Discount Travel. Do Muenchna pa z Gooptipikasi.
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes