23.05.2015
LJ
13° / 8°

Zakaj mladenič, ki je zakrivil ta rekordni račun, ne bo nikoli več zapravljal?

Alex Hope, ki je pred mesecem dni za pijačo v eni noči zapravil kar 244.000 evrov, se je ponovno znašel na naslovnicah vseh časopisov. Tokrat zaradi tega, ker je pristal za zapahi.

alex hope
Alex Hope (na levi) med razvratnim zapravljanjem v Liverpoolu

Triindvajsetletni poslovnež Alex Hope je bil pred mesecem dni najbolj iskan Anglež, saj so vsi hoteli izvedeti, kdo je mladenič, ki je v eni noči za pijačo zapravil kar 244.000 evrov.

Posebno pozornost je zbudil s tem, da je naročil steklenico najdražjega šampanjca na svetu Armand de Brignac, ki stane kar 150.000 evrov. V pozlačeni steklenici, okrašeni z zlatim napisom, je kar 30 litrov žlahtne pijače, ki velja za najboljše peneče vino na svetu.

Kljub temu da naj bi bilo v družbi radodarnega poslovneža le deset ljudi, so poleg ogromne steklenice naročili še eno steklenico za 30.000 evrov, dve za 5.400 evrov in 40 "normalnih", ki stanejo le po 600 evrov vsaka. Radodarnež je vsa dekleta v klubu, ki je v hotelu Hilton, pogostil še z vodko Grey Goose v vrednosti 4.800 evrov.

Potem ko so k njegovemu omizju ob zvokih glasbe prinesli velikansko zlato steklenico, naj bi se po poročanju Daily Maila znatno povečalo število deklet, željnih druženja z dobrotnikom, ki naj bi nato celo noč skrbel za suha grla v VIP-prostoru. Na računu je vidno, da je poleg zapitka plačal tudi 21.000 evrov za strežbo.

šampanjec

A zgodba o uspehu ima precej tragičen konec. S svojim ekstravagantnim zapravljanjem je zbudil tako pozornost medijev kot tudi policije in davčnih organov. Alex je angleškim časnikom zaupal, da se ukvarja s trgovanjem na valutnem trgu, da je na področju financ samouk in da se je v treh mesecih naučil tisto, za kar drugi potrebujejo več let. Ker so bile njegove izjave precej sumljive, v nekaterih intervjujih pa se je očitno izmikal odgovorom na vprašanja, ki so se nanašala na izvor njegovega premoženja, ni bil nihče presenečen, ko je danes odjeknila novica, da so ga aretirali. Businessinsider navaja, da naj bi ga preiskovali v povezavi z nezakonitim trgovanjem z valutami.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes