28.05.2015
LJ
20° / 7°

Kako rešiti podjetja, ne pa tajkunov?

Velika podjetja, ki so v lasti tajkunov propadajo eden za drugim. Rešiti jih nočejo niti država niti banke. A kaj, ko propad tajkunov pomeni tudi izgubo tisoče delovnih mest. Kako rešiti podjetja, ne pa tajkunov?

Primorje, Vegrad, Merkur, SCT. Podjetja, ki so bila nekoč ponos Slovenije, njihovi lastniki pa so veljali za smetano naših podjetnikov. Ko je prišla kriza, so se sesuli tudi njihovi načrti o lastniškem prevzemu podjetij, ki so jih vodili.

Danes jih noče reševati nihče. Ne banke, ne država. A hkrati s tajkuni so kaznovani tudi delavci, ki so že, ali pa še bodo, ostali brez delovnih mest in denarja. Kako torej rešiti podjetja in delovna mesta na eni strani, brez da bi s tem rešili tudi tiste, ki so krivi za nastalo situacijo.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 6
 
altromondo rimini 02.05.2012 21:23:35
NAJPREJ ZAPLENIT PREMOŽENJE NJIM IN SORODNIKOM potem naj imajo 6 mesecev časa da dokažejo zakonit izvor le tega. Če se to v navedenem roku ne zgodi gre na javno dražbo. Obstajati bi morala tudi javna črna lista ljudi, ki do nakupa niso upravičeni-to so ponavadi ravno tisti ki so to premoženje nakradli.
Maccy 29.04.2012 07:44:55
Jasno je da največji Lopovi sedijo v pravosodnem sstemu, Občinah, Poslanskih Klopeh tako da razen Kriminalne države Slovenija ne more postati nič drugega v Prihodnosti..

V Srbiji ali na Hrvaškem kjer so se odločili prekiniti z Slovensko prakso pa so tako v zaporu vsi politiki ..
 
motorka57 19.04.2012 14:04:00
Kratko in jedrnato! Po vojni je blo marsikaj zaplenjeno na tak ali drgačni način.Danes je pa vse SVETO,kar je privatno.Finančno polcijo pa zakonodajo poravt in bo kmal vse jasno,država bo dobila vsaj delno poplačilo za stroške izgubljenih delovnih mest. Dokler pa so naši gospodje nedotakljivi,se ne troštajmo nič boljšega,temveč še slabše.
 
herba jure 19.04.2012 13:46:57
Nevem zakaj jim sploh sodite, saj so več kot očitno vse pokradli. Vse bi jim bilo treba pobrati in še sorodnikom, pa se naj svoji mami zagovarja kok je bilo lepo kradit ko še ni bil/la na povšetovi.
Majda Božnar 19.04.2012 13:33:00
JE REŠITEV, sicer dolgotrajna , ampak po zdravi logiki je tako: najprej je potrebno spremeniti zakone, tako da se ugotovi
- kdo vse je bil vpleten v te gospodarske kriminale
- dobiti njihove račune v tujini
- jim zapleniti ves denar in vse tisto, česar si niso mogli kupiti samo s plačo
- preverite še njihove sorodnike, ki imajo več, kot zaslužijo
- jasno, sem spadajo tudi vsi bančniki, ki bi morali vrniti odpravnine................................

Če to ni izvedljivo, potem so vprašanja v tem članku čista neumnost - denarja ni več!
 
saintjozef 19.04.2012 13:12:22
A hkrati s tajkuni so kaznovani tudi delavci,

--Ne nas zavajat! Kateri tajkun pa je že bil kaznovan? Le mirno bi se radi v denarju valjali.
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali kupujete po spletnih oglasnikih?

calculate
glossary
indexes
indexes