27.05.2015
LJ
19° / 10°

Prestižna blagovna znamka vzela Hrvatom, dala Slovencem in pristala na sodišču!

Nemški modni gigant Hugo Boss je na začetku leta prekinil sodelovanje s hrvaškim podjetjem Renimo, ki je bil vrsto let zastopnik te blagovne znamke pri naših sosedih. Zastopstvo je prevzelo naše podjetje Sportina, zaradi česar se je modni gigant znašel na sodišču.

hugo boss - 19
Sportina zastopa kar 84 blagovnih znamk. (Foto: Reuters)

Kot poroča hrvaški časnik Jutarnji list, je podjetje Renimo kar 16 let sodelovalo z nemškim modnim velikanom podjetjem Hugo Boss. Ob začetku letošnjega leta pa naj bi brez najave in brez razloga prekinili sodelovanje z njimi. Malo hrvaško podjetje, ki je kar 80 odstotkov svojih prihodkov ustvarilo s prodajo te prestižne blagovne znamke, je v nekaj mesecih propadlo in brez dela je ostalo več kot 30 delavcev in delavk.

Že ob odpovedi pogodbe se je špekuliralo, da naj bi zastopstvo prevzela Sportina, a so to v našem podjetju, ki je vedno bolj prisotno tudi pri naših sosedih, zanikali. Po šestih mesecih pa so se oblačila Hugo Boss vseeno pojavila v njihovih hrvaških trgovinah.

Lastnik podjetja Renimo Miljenko Remić je zato zaradi sumljivih okoliščin, v katerih je bila pogodba prekinjena, v Nemčiji vložil tožbo proti podjetju Hugo Boss.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 2
 
lily171066 03.08.2012 16:38:28
konkurenca
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali kupujete po spletnih oglasnikih?

calculate
glossary
indexes
indexes