29.05.2015
LJ
24° / 7°

Ne boste verjeli, kje dopust preživljajo tisti z najglobljimi žepi

Kje bi počitnikovali, če bi imeli v žepu več kot milijardo dolarjev? Poglejte, katere kraje so si izbrali najbogatejši. Nekateri prisegajo na skromnost, drugi stavijo na ekstravaganco.

Ste se že zalotili pri sanjarjenju o tem, kje bi počitnikovali, če vas ne bi oviralo pomanjkanje v denarnici? Posamezniki, o katerih bomo pisali, imajo na računu vsaj milijardo dolarjev in se zagotovo lahko odpravijo na počitnice kamor koli na svetu. Zakaj jih torej nekateri kraji privlačijo bolj kot drugi?

skradin
Skradin je očaral Billa Gatesa.

Še do nedavnega najbogatejši človek na svetu Bill Gates, čigar premoženje je ocenjeno na 36 milijard dolarjev, se je odločil za nam sosednjo Hrvaško. Ne boste ga našli na katerem od otokov ali v mondenem Dubrovniku. Z družino že od leta 2004 obiskujejo mestece Skradin, saj naj bi bil navdušen nad bližnjimi slapovi Krke. Užival naj bi v sprehodih po mestecu in v lokalni kulinariki.

Osho
Mark Zuckerberg očitno rad meditira.

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg je počitniško sezono začel z enotedenskim obiskom meditacijskega centra Osho v Indiji. Čas v Indiji naj bi izkoristil za obisk prijateljeve poroke in ogled nekaterih krajev.

irska
Irska pokrajina je premamila filmskega mogotca.

Steven Spielberg si je za počitnice omislil poetično popotovanje po Irski. Z ženo Kate Capshaw sta se odpravila na popotovanje po vasicah, prežetih z ostanki keltske kulture, ki vključuje tudi spanje v značilnih kočah in druženje z lokalnimi poeti ter filozofi.

Kolorado
Kolorado privlači bogataše tako poleti kot pozimi.

Tako poleti kot pozimi je med milijarderji priljubljena destinacija ameriški Kolorado. V bližini znamenitega smučišča Aspen si je že leta 2008 omislil posestvo Roman Abramovič, pridružila pa sta se mu še brata David in Charles Koch (lastnika enega največjih podjetij za pridobivanje nafte in zemeljskega plina) ter naftni magnat iz Teksasa Kelsy Warren.

afrika, ulusaba
Najnovejša luksuzna turistična destinacija Richarda Bransona

Med milijarderji je kar nekaj znanih avanturistov. Med njimi zagotovo izstopa Richard Branson. Le-ta ima v Južni Afriki svoj rezervat za divje živali. Njegovo ljubezen do črnega kontinenta delita tudi ultrabogataša Tom Siebel in Paul Tudor Jones 2.

 

Kostarika
Do plaž Kostarike se je Abramovič pripeljal s svojo megajahto.

O zimskem počivališču Romana Abramoviča smo že pisali. Znano je tudi, da je velik ljubitelj prestižnih morskih plovil. Njegova jahta je bila opažena praktično na vseh koncih sveta, tudi pri naših sosedih. Nazadnje pa so ga opazili v Kostariki, kjer si je z družbo privoščil izlet v džunglo s terenskimi vozili.

HAmptons
Tako so videti počitniške "hišice" smetane New Yorka.

George Soros, znani bogataš in človekoljub, je bil opažen v Hamptonu, kjer pa ni edini s polno denarnico. Hampton je namreč znano zbirališče bogatih in slavnih iz New Yorka. Nepremičnine v tem kraju so ekstremno drage in dosegljive le redkim posameznikom.

Tuckers town
Hiška v vrsti milijonarjev

Bermudski otoki so že več desetletij pribežališče najbogatejših. Tisti z vrha lestvice imajo tam svoja posestva in zasebne plaže v tako imenovani milijonarski vrsti v kraju "Tucker's town". Med njimi so tudi italijanski premier Silvio Berlusconi, teksaški milijarder Ross Perot in župan New Yorka.
 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Vozilo praviloma servisiram:

calculate
glossary
indexes
indexes