24.05.2015
LJ
19° / 8°

Kot iz reklame! Čudežni srbski vijolični teliček za 100.000 evrov!

Srbskim kmetom se letos dogajajo precej zanimive reči. Potem, ko je eden izmed njih presenečen ugotovil, da je njegova krava namesto enega, naenkrat poskrbela za kar štiri potomce, imajo zdaj še vijoličasto tele, ki bi lahko bilo potomec Milkine vijolične krave.

milka teliček
Mali Milkan je prava (dobičkonosna) atrakcija. Foto: animals-photos.net

Dober mesec po rojstvu teliček, ki mu je ime Milkan – Milka pač ni šlo, ker je bik, še vedno privablja trume gledalcev s fotoaparati in polni časopisne stolpce tudi izven Srbije. Med drugim so nanj postali pozorni že nemški, britanski in seveda švicarski mediji.

Njegova lastnica Radojka Glavonjić pravi, da je krava Đurđa tokrat telila že osmič, je pa to njen prvi moški potomec in prvi nenavadne, bledo vijolične barve. Kot pravi, je po dobrem mesecu zaradi velike pozornosti, ki jo je deležen, teliček precej razvajen, rad ima pozornost.

Lastnico so nekateri sicer najprej otožili, da je tele enostavno pobarvala, da bi z njim zaslužila. A je veterinar povedal, da je barva prava, je pa posledica igre narave, torej kombinacije genetskega zapisa mame in očeta. Zoran Mićović je še dodal, da se barva skoraj zagotovo ne bo obdržala, do petega ali šestega meseca bo teliček najbrž že svetlo rjave barve.

A zaenkrat je še vijoličen in prinaša denar. Za začetek darila. Velik paket čokolade so jim namreč poslali kar iz Krafta, družbe, kamor spada tudi blagovna znamka Milka. Zapisali so, da kravi čestitajko za naraščaj, da je to velikega pomena za kmetijo in vas, saj je tako posebno rojstvo dokaz, da se čudeži res dogajajo in budi nežna čustva.

Kakšna bo končna usoda telička je seveda še vprašanje. Lastnica pravi, da ga ne bodo poslali v klavnico, skleptiki pa dodajajo, da se bo to zgodilo takoj, ko bo vijolično na njegovi dlaki zamenjala rjava. Obstajale naj bi sicer tudi že velikodušne ponudbe za nakup, menda tudi do 100.000 evrov, kar naj bi ponudila kar Milka, vendar informacije ni potrdila nobena stran.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes