28.05.2015
LJ
21° / 8°

Lepa je, kajne? Poglejte, kaj je naredila z moškimi, ki so ji dali milijone!

Internetne prevare rastejo kot gobe po dežju. A se je težko znebiti občutka, da več, ko se o njih piše in opozarja ljudi, več je takšnih, ki padejo v kremplje prevarantov.

neznanka
Nepridipravi na spletu kradejo fotografije neznanih lepotic in z njimi mamijo naivne moške, od katerih nato izvlečejo vse prihranke.

Marca je tako v medije prišla zgodba, ki naj bi z aretacijo osumljencev zdaj le dobila epilog. A s finančnega vidika se za vpletene ne bo dobro končala.

Škandal je izbruhnil, ko je 43-letni Američan iz Chicaga ugotovil, da njegova sanjska ženska z interneta, s katero sta imela večmesečno zvezo na daljavo, v resnici sploh ne obstaja.

Policijsko poročilo imena moškega ne razkriva, je pa znano, da je svoji spletni ljubimki poslal več kot 150.000 evrov na različne račune v Nigeriji, Veliki Britaniji in ZDA.

Svojo identiteto naj bi mu lepotica potrdila s kopijo vozniškega dovoljenja, ki naj bi ga izdala zvezna država Florida, za katero pa se je kasneje izkazalo, da jo lahko ponaredi vsak računalniško povprečno spreten najstnik.

Zgodba ženske je bila, da ima njena družina v tujini zdravstvene težave, da potrebuje denar za bolno sorodnico, da je ostala brez službe in tako naprej. Prevaro pa so odkrili, ko mu je sporočila, da so jo ugrabili v Londonu, on pa naj zanjo plača odkupnino.

Moški je v strahu za njeno življenje poklical policijo, a ga je čakalo neprijetno presenečenje, saj so mu tam povedali, da njegova spletna ljubimka v resnici sploh ne obstaja.

Kot zdaj poročajo mediji, se je izkazalo, da gre za organizirano skupino, ki preko lažnih profilov lepotic preži na lahkoverne moške, od katerih naj bi skupaj nabrali več milijonov dolarjev.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
iMiniCak 05.10.2011 21:33:28
Še premalo je plačal davek na neumnost.
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali kupujete po spletnih oglasnikih?

calculate
glossary
indexes
indexes