30.05.2015
LJ
25° / 11°

Mlada mamica: letno bomo ob 7000 evrov

Varčevalni ukrepi bodo še posebej prizadeli mlade družine. Mamica, ki pričakuje drugega otroka, se boji, kaj bo z njeno družino. Čeprav sta oba s partnerjem visoko izobražena in zaposlena, jima, ko bosta plačala položnice in kupila hrano, na koncu meseca ne bo ostalo nič.

Varčevalni ukrepi bodo še posebej prizadeli mlade družine. Mamica, ki pričakuje drugega otroka, se boji, kaj bo z njeno družino. Čeprav sta oba s partnerjem visoko izobražena in zaposlena, jima, ko bosta plačala položnice in kupila hrano, na koncu meseca ne bo ostalo nič.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 32
 
malinom 16.05.2012 07:28:51
Se opravičijem, kar nekaj napak je vmes...pač v afektu... marsikaj uide.
 
malinom 16.05.2012 07:26:51
Točno pred 19 leti smo bli na istem. Kljub redni zaposlitvi, je strošek samo za vrtec vseh treh presegal plačo, ker sva skupaj prešla tisto magično mejo na osebo. Iz meseca v mesec so ble bolj rdeče številke na TR, na mesec pa je blo treba samo za otroke imet za 4 velike pakete plenic, pa dva paketa za dvojčke, pa za položnice in na koncu porodniške smo gagali še par mesecev, da se je s plačami pokril minus plus obresti, na srečo sta starša krila vsaj vodo in elektriko. Tista leta se nihče ni obregnikl v goljufije novonastalih malih podjetnikov, ki so z mercedezi vozili otroka v vrtec, pa jim je občine krila stroške, ker so si nakazovali minimalne zneske, da so pobrali vse možne dodatke, podpore, pa simbolične prispevke za vrtec, za samohranilstvo, vsako jutro mi je šlo na kozlanje, ko so se pripeljali pred vrtec- pa so bili znani podjetniki, tudi jahtami ipd sranjem. Pomen faksa je bil totalni absurd kljub zlatim besedan prodekana kako pomembna intelektualna elita za gospodarstvo smo. Totalna beda, kljub VIS pa veleopevanem gospodarstvu , ki se je pričelo sesuvati kot domine takoj po samostojnosti SLO, vsi vemo zakaj. Otrok je bil pravi luksus in odrekanje lastni identiteti, že prvi. Danes? Za mlade družine je še huje, ni niti služb več toliko, znajdejo se ne , ker jih razvajeni starši ne naučijo osnovnih zadev v življenju, dela je kolikor češ, le da raznim doktorjem in magistrom še na misel ne pride, da bi šli za nekaj sto evrov kaj naredit .... vsi se samo priklopijo na tistih nekaj deset tisoč. ki nam perejo možgane , nam nalagajo delo vsaj petih bivših zaposlenih, ker imamo stalno čistke in menjave, zraven pa še grožnje lastnikov po zaprtju, če...če in spet, če... vsake par let si zarad stečaja na borzi, pa v nenehnem strahu, da ti pomolijo odpoved.... Pa kljub temu imamo otroke radi, normaln folk ve , da brez familije si kot suha veja in vsi smo zaenkrat še tolk ok, da si pomagamo med sabo brez puhloglave politike. Narod še zna stopiti skupaj in dokler bo tako, bodo Slovenci obstali vsaj v manjšini v lastni državi. Počasi se v tej krizi tudi miselnost spreminja in se nagiba spet kam? nazaj k naravi, zemlji, obstoju, osnovnim vrednotam, ki nas bodo ohranile, pa četudi na račun izgube še tisto malo prostega časa, vsaj za periferijo velja to. Celo življenje eno samo garanje na tri šihte, vsak večer dnevnik poln same korupcije, gnoja,pohlepa in posledic, ki jih tmalo tudi v Preverjeno z gnevom vidimo, slišimo. Klinc pa tak lajf...Bogi otroci, ki po večini mislijo, da jim bo kompjuter al pa mobi spekel pico. Tole zgoraj je pa čista beda, varka, glih tk, kot če enga direktorja vprašajo kk mu je hudo, ker ima 100 evrov manjšo plačo , pa ne more plačat ene operne predstave, nehejte se norca delat iz ljudi.
 
primmik 12.05.2012 16:56:33
najboljš da gresta privat pa bosta imela dost denarja pa nič skrbi in dela
 
primmik 12.05.2012 16:55:49
najboljš da gresta privat pa bosta imela dsetting watches adidasost denarja pa nič skrbi in dela
 
motofrik 08.05.2012 15:17:51
Z novimi ukrepi bo ob 7000 evrov letno... Nekateri nimajo toliko niti skozi celo leto... In takšno dajejo za primer staršev, ne me je-bat...
sejjekul 10.05.2012 18:30:44
majo kredit 1000 eur in jim ostane manj kot nekomu, ki ima skoraj zastonj socialno stanovanje v celovških dvrih npr
RoccoS 07.05.2012 02:42:05
takim treba vzet, tri mesce dela in že si kupi stanovanje na kredit! Zdaj pa jok!
Nekateri so izgubili kompas!
sejjekul 10.05.2012 18:31:50
zakaj pa bi blo treba takim uzet- a zato k si je stanovanje kupu in ga pošteno odplačuje in ne živi na račun države?
odprioci 15.05.2012 20:33:06
Ker so paraziti oni dobijo plačo tako da država vzame nam v produktivnem sektorju.
susanowo 06.05.2012 20:11:24
Ta uboga mamica je izgubila stik z realnostjo !
In sigurno če ima kredit za 1000 €/mesec se ji to pozna. Naj dasta odpoved in si poiščeta bolj plačano službo.
 
gospakatja 06.05.2012 16:07:02
no, jamranje v stilu "tistemu ki jamra, vzami!". s takimu dohodki se da preživeti!! sama z možem živiva solidno z nižjimi!! par "receptov":
- plenice niso le pampers, obstajajo tudi take, ki se perejo; kar nekaj generacij je zrastlo z njimi (v bistvu vse do sedaj!).
- nobene hitre prehrane, frutkovih kašic ali pizze na dom- kuhajte enolončnice in otroško hrano doma! tudi ob taki hrani so zrastle vse generacije do sedaj.
- nič več čistilnice, povprašajte mamo, kako je ona čistila garderobo, ki se ne pere!
- vsa "oblačila" za novorojenčka so vam ostala od prejšnjega otroka, zato ti stroški za prvo leto odpadejo; vnaprej pa se poslužujte sosedske izmenjave za otroška oblačila!
- omislite si šivalni stroj; ni za povedat, koliko se prihrani s prirejanjem starejših oblačil!!!
- vsako stvar porabite do konca in še nekaj, polovične količine enako dobro opravijo svojo nalogo (šamponi, zobne paste, geli za lase, deodoranti, parfumi,.....)
- vsa čistila za dom se da nadomestiti s kisom, sodo bikarbono in belilom!!!!
- poslužujte se sistema "usluga za uslugo" ( ti meni domačo marmelado, jaz tebi inštrukcijo za otroka; ti meni rezance, jaz tebi manikuro; ti meni prevoz v mesto, jaz tebi sesanje stanovanja,....)
- stacionaren telefon stran, če imata mobitel!
- avto je strahoten strošek! preračunjata, če se vama izplača, oz. ali ga resnično rabita. kar nekaj generacij je shajalo brez njega!
- pošljite moža z listkom po nujna živila , gotovo bo prinesel le to, kar je napisano, ne bo ga premamila najnovejša čokolada ali paradižniki januarja!
- otroci se čudovito igrajo s škatlami, ne rabijo igrač, ki se igrajo same"!
- frizira in barva vas lahko soseda, vi pa ji za kontrauslugo očistite okna ali specite potico!
evo, že s tem, se bo napolnila tista razlika (cca 580€/mesec)
pa korajžno in pomislite na tiste ki dostojno živijo z dosti manja!
RoccoS 07.05.2012 02:50:10
Ampak te gospe iz javnega sektorja pridejo domov tako utrujene, da tega nimajo časa delat!
Irresistible 09.05.2012 21:07:40
Tale gospa...kt da je mela kej inštrukcij pr Rodetu.....skromnost, pa to......
Naporni 05.05.2012 23:57:07
Meni na koncu meseca že dolgo ne ostaja nič, pa nimam nobenega hobija, ne kadim in ne pijem po gostilnah in ne doma. Na avtu imam druge gume, pa je star 21 let. Na kitari imam ene žice že dve leti, obleke in obutve pa si skoraj ne kupujem več. To je, kot izgleda, tudi eden od ciljev naše vladne politike.
Riba_miga_miga 02.05.2012 18:50:45
la kako bo sedaj odplačevala 50 jurjev kredita za avto. vi ste pa res hudobni. bogi revci bi uzel 7 jurjev.

(sarkazem)
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Vozilo praviloma servisiram:

calculate
glossary
indexes
indexes